• Jaga lugu:

  Tööregister tõi kahe kuuga 1,4 miljonit eurot tulu

  Maksuamet kontrollimas ehitajate pabereid augustis 2014Foto: Andras Kralla

  Tööandjad on töötamise registreerimise mõjul teinud juuli ja augusti jooksul palgaväljamakseid rohkem kui 5400 inimesele, kellel viimase aasta jooksul igasugune ametlik sissetulek puudus.

  Rahandusministeeriumi teatel on seega tööregistri tõttu kahe kuu jooksul makse lisaks laekunud 1,4 miljonit eurot.Rahandusminister Jürgen Ligi sõnul pakub töötamise register lahendust korraga  mitmele probleemile - vähendab tööandja halduskoormust, annab kindluse töötajale, et tal on olemas ravikindlustus ja tulevikus pension, muudab konkurentsitingimused ettevõtetele võrdsemaks ning suurendab riigi tulusid.Lisandunud 5400 inimest on töötajad, kes ei ole üheltki tööandjalt viimase aasta jooksul töötasu saanud. Juulis deklareeriti neile töötajatele mediaanpalka 350 eurot ning augustis mediaanpalka 355 eurot (kokku oli töötajatele tehtud väljamaksete mediaan juulis 783 eurot, augustis 688 eurot).Enim lisandus registri otsese mõjuna töötajaid ehituses (930 töötajat), järgneb jaekaubandus (770 töötajat) ning toidu- ja joogi serveerimine (320 töötajat).Lisaks on EMTA avastanud 1900 uut ja vähemalt augusti lõpuni kehtinud töölepinguga isikut, kellele pole tööandjad aga üldse deklareerinud juuli ja augusti tulu- ja sotsiaalmaksu, kohustusliku kogumispensioni makse ja töötuskindlustusmakse deklaratsioonil (TSD) palgaväljamakseid.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Seotud lood

Tarmo Toiger: millenniumilapsed ei vihka autosid, nad vihkavad diilereid
Uute ja kasutatud autode defitsiit on jõudnud ebanormaalsele tasemele ning sektori müügikasv jätkub; järjest enam suunab automüüki trend, mida veab Y-generatsioon, kirjutab KPMG juhtimiskonsultatsioonide valdkonna juht Tarmo Toiger Äripäeva Infopanga mootorsõidukite müügi aastaraportile antud kommentaaris.
Uute ja kasutatud autode defitsiit on jõudnud ebanormaalsele tasemele ning sektori müügikasv jätkub; järjest enam suunab automüüki trend, mida veab Y-generatsioon, kirjutab KPMG juhtimiskonsultatsioonide valdkonna juht Tarmo Toiger Äripäeva Infopanga mootorsõidukite müügi aastaraportile antud kommentaaris.
USA aktsiaturud lõpetasid börsinädala langusega
Kõik tähtsamad USA börsiindeksid langesid täna, lõpetades suurte tehnoloogiafirmade kvartalitulemuste ja kahe tosina IPO-ga nädala kokkuvõttes miinuses.
Kõik tähtsamad USA börsiindeksid langesid täna, lõpetades suurte tehnoloogiafirmade kvartalitulemuste ja kahe tosina IPO-ga nädala kokkuvõttes miinuses.
Raadiohitid: investori kallis viga ja verelaskmine Hiinas
Sel nädalal kõnetasid Äripäeva raadio kuulajaid kõige enam investeerimisõppetunnid ning kommentaarid värsketele majandusnäitajatele.
Sel nädalal kõnetasid Äripäeva raadio kuulajaid kõige enam investeerimisõppetunnid ning kommentaarid värsketele majandusnäitajatele.
Spordiklubid võitlevad pimesi elu eest
See, et spordiklubid on viimase aasta jooksul pidanud liikumispiirangute tõttu ellu jäämise nimel pingutama, ei ole üllatav, kuid mõni ärimudel on pidanud paremini langustele vastu kui teine.
See, et spordiklubid on viimase aasta jooksul pidanud liikumispiirangute tõttu ellu jäämise nimel pingutama, ei ole üllatav, kuid mõni ärimudel on pidanud paremini langustele vastu kui teine.