• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Hääl: kaevemahtude ümbervaatamine ei ole mõistlik

  Kiviõli Keemiatööstuse nõukogu liigeFoto: Andras Kralla

  Kiviõli keemiatööstuse OÜ nõukogu liikme Marti Hääle hinnangul ei oleks 2008. aastal määratud kaevemahtude ümbervaatamine täna ei mõistlik ega ka õigustatav.

  „Põlevkivisektori kapitalimahukad investeeringud on üldjuhul vähemalt 30-aastase elueaga, seega 2008 antud kaevemahtude ümbervaatamine 2014 ei ole mõistlik ega õigustatav,“ kommenteeris Hääl.
  Ta selgitas, et iga ettevõtja investeeringud ja äriplaanid ning seeläbi õiguspärane ootus tugineb ju sellel, et riigi poolt talle eraldatud kaevemahu ulatuses on ressurss tagatud vähemalt investeeringute kasuliku eluea lõpuni.
  Kuna Nordic Tsement AS juhatuse esimees Meelis Einsteini hinnangul ei oma mahu piirang aga mingit tähtsust ning vajadus sõltub majandusolukorrast.
  1. oktoobril esitas Viru Keemia Grupp keskkonnaministeeriumile taotluse tõsta kaevemahtu 1,6 miljoni tonni võrra. Keskkonnaministeerium taotlust aga ei rahulda kuna 2008. aastal paika pandud proportsioonidele ja maapõueseadusele tuginedes ei ole see lihtsalt võimalik. Ministeeriumi asekantsler Ado Lõhmus selgitas, et ettevõtjatel on võimalus omavahel kaevemahtu muuta.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Seotud lood

Einar Vallbaum: Narva-Jõesuu muulist sõltub erakordselt palju
Oluline osa Eesti turismitööstuse arengust takerdub Narva-Jõesuu lagunenud muuli taha, mille korrasolust sõltub eestlaste võime oma territoriaalvetes majandada., kirjutab Lääne-Viru Omavalitsuste Liidu juhatuse esimees Einar Vallbaum.
Oluline osa Eesti turismitööstuse arengust takerdub Narva-Jõesuu lagunenud muuli taha, mille korrasolust sõltub eestlaste võime oma territoriaalvetes majandada., kirjutab Lääne-Viru Omavalitsuste Liidu juhatuse esimees Einar Vallbaum.
Merko alustab Uus-Veerennis viienda etapiga
Merko Ehitus teatas esmaspäeval börsiteate vahendusel, et käivitab Tallinnas Uus-Veerenni korteriarendusprojekti viienda etapi.
Merko Ehitus teatas esmaspäeval börsiteate vahendusel, et käivitab Tallinnas Uus-Veerenni korteriarendusprojekti viienda etapi.
Raadiohommikus: verelaskmine aktsiaturgudel ja ämbrid LHV märkimisõigusega
Teeme värske kokkuvõtte verelaskmisest maailma aktsiaturgudel ja proovime hinnata, kas oleme sisenemas karuturule või on hoopis tegemist hea ostukohaga.
Teeme värske kokkuvõtte verelaskmisest maailma aktsiaturgudel ja proovime hinnata, kas oleme sisenemas karuturule või on hoopis tegemist hea ostukohaga.
Ettevõtjad teevad katkiste kristallkuulide kiuste kasvuplaane
"Mul on kodus kristallkuul, aga sellel kuulil on üks nurk katki, et ega see väga hästi tööta," võttis plastitööstuse Estiko-Plastar juht Meelis Jürgens kokku segasel ajal järgmise aasta kasvuplaanide tegemise.
"Mul on kodus kristallkuul, aga sellel kuulil on üks nurk katki, et ega see väga hästi tööta," võttis plastitööstuse Estiko-Plastar juht Meelis Jürgens kokku segasel ajal järgmise aasta kasvuplaanide tegemise.