• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Soome õlletootjad: import Eestist annab tunda

  Soome vodkaturistid Tallinna sadamas.Foto: Andras Kralla

  Soome õlle- ja karastusjoogimüük kasvas üheksa kuuga 0,9 protsenti, aga kasv tuli ainult karastusjookidelt, kirjutas Kauppalehti.

  Õlle- ja karastusjookide tootjate liidu tegevjuhi Elina Ussa sõnul tasandasid soe suve lõpp ja sügis aasta alguse kehva müüki, aga ka hea ilm ei suutnud müüki rohkem kasvatada. „Joogimüügist on osa jätkuvalt näpistanud Eesti-reisidelt kaasa toodud joogid. Eelmine ametivõimude reisilt kaasa toodud kauba uuring näitas, et õlle ja siidri toomine suurenes jälle järsult,“ ütles ta.
  Liidu teatel kahanes õlletootjate kodumaine müük järsult aasta alguses, kui tõusid alkoholi- ja karastusjoogimaksud. Liidu teated on õlletehaste toodangul Soomes Euroopa Liidu kõige suuremad maksud. Järgmisel aastal piiratakse ka alkoholireklaami.
  „Reklaamipiirangud puudutavad eelkõige kodumaiseid tootjaid. Välismaised tootjad võivad endiselt sotsiaalmeedias vabalt tegutseda, samal ajal kui kodumaised tootjad peavad tarbijate kommentaare tsenseerima,“ ütles Ussa.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Saksa majandusajakirjanik valimiste eel: taastame Hansa Liidu!
Miks ei võiks Tallinn, Riia, Bremen ja Hamburg, aga ka teised endised hansalinnad puhuda uuesti elu sisse kunagisele Hansa Liidule? See oleks uut tüüpi linnade ja ettevõtete liit, mida juhiks mitte nostalgia, vaid soov astuda vastu Hiina hegemoniaalsetele ambitsioonidele Euroopas, kirjutab Saksamaa majandusajakirjanik Manfred Sieg (Sieg-Tech).
Miks ei võiks Tallinn, Riia, Bremen ja Hamburg, aga ka teised endised hansalinnad puhuda uuesti elu sisse kunagisele Hansa Liidule? See oleks uut tüüpi linnade ja ettevõtete liit, mida juhiks mitte nostalgia, vaid soov astuda vastu Hiina hegemoniaalsetele ambitsioonidele Euroopas, kirjutab Saksamaa majandusajakirjanik Manfred Sieg (Sieg-Tech).
Sigade hinnad kukkusid Hiinas tagasi maa peale
Pärast kahe aasta pikkust perioodi kõrgeid sealiha hindu seisab Hiina silmitsi vastupidise probleemiga: sealiha on nüüd ligikaudu poole odavam, vahendab Wall Street Journal.
Pärast kahe aasta pikkust perioodi kõrgeid sealiha hindu seisab Hiina silmitsi vastupidise probleemiga: sealiha on nüüd ligikaudu poole odavam, vahendab Wall Street Journal.
Joe Biden süüdistab vaktsineerimata ameeriklasi majanduse aeglases taastumises
Ameerika Ühendriikide president Joe Biden süüdistas reedel koroonaviiruse vastu vaktsineerimata ameeriklasi selles, et viimased aeglustavad USA majanduse taastumist, vahendab CNBC.
Ameerika Ühendriikide president Joe Biden süüdistas reedel koroonaviiruse vastu vaktsineerimata ameeriklasi selles, et viimased aeglustavad USA majanduse taastumist, vahendab CNBC.
Kruuda, Pärna ja Uibo kriminaalasi ärkas uuesti ellu
Kui Tartu maakohus lõpetas aegumise tõttu ärimeeste Oliver Kruuda, Aivo Pärna ja Jaan Uibo kriminaalasja toorpiima vahendaja OÜ UP Varud maksejõuetuse põhjustamises ja ringkonnakohus tühistas lõpetamise määruse osaliselt, siis riigikohus tühistas määruse täies ulatuses.
Kui Tartu maakohus lõpetas aegumise tõttu ärimeeste Oliver Kruuda, Aivo Pärna ja Jaan Uibo kriminaalasja toorpiima vahendaja OÜ UP Varud maksejõuetuse põhjustamises ja ringkonnakohus tühistas lõpetamise määruse osaliselt, siis riigikohus tühistas määruse täies ulatuses.