Soome õlletootjad: import Eestist annab tunda

27. november 2014, 12:41
Soome vodkaturistid Tallinna sadamas.
https://www.aripaev.ee/storyimage/EA/20141127/NEWS/141129719/AR/0/AR-141129719.jpg

Soome õlle- ja karastusjoogimüük kasvas üheksa kuuga 0,9 protsenti, aga kasv tuli ainult karastusjookidelt, kirjutas Kauppalehti.

Õlle- ja karastusjookide tootjate liidu tegevjuhi Elina Ussa sõnul tasandasid soe suve lõpp ja sügis aasta alguse kehva müüki, aga ka hea ilm ei suutnud müüki rohkem kasvatada. „Joogimüügist on osa jätkuvalt näpistanud Eesti-reisidelt kaasa toodud joogid. Eelmine ametivõimude reisilt kaasa toodud kauba uuring näitas, et õlle ja siidri toomine suurenes jälle järsult,“ ütles ta.


Liidu teatel kahanes õlletootjate kodumaine müük järsult aasta alguses, kui tõusid alkoholi- ja karastusjoogimaksud. Liidu teated on õlletehaste toodangul Soomes Euroopa Liidu kõige suuremad maksud. Järgmisel aastal piiratakse ka alkoholireklaami.


„Reklaamipiirangud puudutavad eelkõige kodumaiseid tootjaid. Välismaised tootjad võivad endiselt sotsiaalmeedias vabalt tegutseda, samal ajal kui kodumaised tootjad peavad tarbijate kommentaare tsenseerima,“ ütles Ussa.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    27. November 2014, 12:41
    Otsi:

    Ava täpsem otsing