Äripäev • 22. detsember 2014
Jaga lugu:

Tootmishindade järsk langus

Tööstushinnad langevad
Tööstushinnad langevad  Foto: EPA

Tööstustoodangu tootjahinnaindeksi muutus 2014. aasta novembris oli võrreldes 2013. aasta novembriga -2,3% ja võrreldes oktoobriga -0,7%, teatas statistikaamet.

Tootjahinnaindeksit mõjutas novembris võrreldes eelmise kuuga keskmisest enam hindade langus elektrienergia, gaasi, auru ja konditsioneeritud õhuga varustamises, kütteõlide ja elektroonikaseadmete tootmises, samuti hindade tõus mäetööstuses ja metallitootmises.

2013. aasta novembriga võrreldes mõjutas indeksit keskmisest enam hinnalangus elektroonikaseadmete tootmises ning elektrienergia, gaasi, auru ja konditsioneeritud õhuga varustamises, samuti hinnatõus metallitootmises ja mäetööstuses.

Eksport ja import

Ekspordihinnaindeksi muutus oli 2014. aasta novembris võrreldes oktoobriga -0,9% ja võrreldes 2013. aasta novembriga -3,2%. Eelmise kuuga võrreldes langesid novembris keskmisest enam elektrienergia, naftasaaduste, jookide ning rõivaesemete hinnad, samas tõusid põllumajandussaaduste ja mööbli hinnad.

Impordihinnaindeksi muutus oli 2014. aasta novembris võrreldes oktoobriga -1,0% ja võrreldes 2013. aasta novembriga -5,7%. Eelmise kuuga võrreldes langesid novembris keskmisest enam elektrienergia, naftasaaduste, põllumajandussaaduste ja nahktoodete hinnad, samas tõusid tekstiiltoodete ja metallide hinnad.

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Veebilehe kasutamist jätkates nõustute küpsiste kasutamisega. Loe lähemalt