ÄP valimispäevik: täna maksame lipo peo eest

Valimispäevik.  Foto: Anti Veermaa

Täna pidavat lipos olema pidu. Edgar Savisaar ise müüb kanakoibi ja piima ja kontsert on ka. Kõik muidugi poolmuidu või täiesti tasuta.

Keskerakond ise nimetab seda propagandaüritust hinnavõidu päevaks ja vähemalt ühe sellise jõuab enne valimisi veel teha.

Vaadates lipo tänasel pidupäeval pakutavaid hindu, siis tundub, et Keskerakonnal on lihatööstustega palju soojemad suhted kui piimatööstustega. Tõsi, nende kunagine peamine piimatöösturist rahastaja on tõsistes raskustes ja ilmselt ei suuda enam Savisaare ootusi täita. Nii saab hapukoort ja kilepiima täna suhteliselt kehvema hinnavõiduga kui kodust hakkliha ja pakendatud kanakoibi, mis mõlemad on ühe suure lihatööstuse müügihitid.

Tallinna valimisürituste jälgimisega on see tore asi, et võid teha kalendrisse sissekandeid: täna maksin ma liuvälja eest, täna maksin uue rattatee eest, täna maksin kellegi viilutatud juustu kinni. Savisaar on igal pool kohal, naeratab ja ajab muhedat juttu. Arve häältekogumise eest läheb aga Tallinna kodanikele. Odav kaup munitsipaalpoodi ei teki Savisaare käeviipest, selle tootmine maksab midagi isegi siis, kui tootja ja Keskerakonna vahel on sõlmitud mõni eriti magus diil. Ja tänase peo eest maksavad jälle tallinlased.

Hetkel kuum