Äripäev • 16. juuli 2015 kell 8:41

Salva hüvitas ligi miljoni eest kindlustuskahjusid

Leping  Foto: Andres Haabu

Salva Kindlustus maksis juunis kindlustuskahjusid 930 000 eurot, mida on kolmandiku võrra enam kui eelmisel aastal samal ajal. Suurima osakaalu hüvitistest moodustasid liiklus- ja varakahjud, teatas ettevõte.

Juunis kasvasid väljamaksed pea kõikides kindlustusliikides, enim varakindlustuses. Varakindlustuskahjude väljamakseid tehti möödunud kuul 276 000 euro ulatuses. Sagedaimad juhtumid olid seotud maja või korterite veekahjude ning kodu- ja väikeelektroonika rikete ja purunemistega.

Hüvitatud kahjudest suurima osakaalu moodustasid juunis liikluskindlustuse kahjud, mille väljamakseid tehti 321 000 euro ulatuses. Enamik kahjudest olid seotud väiksemate avariidega nagu ristmikel tagant otsasõidud, parkimisplatsil teiste autode või piirete riivamine.

Kaskokindlustuse kahjusid maksis Salva juunis välja pea 262 000 eurot ning reisikindlustuses ligi 50 000 eurot.

Kokku hüvitas Salva selle aasta esimese kuue kuuga klientidele 4,4 miljoni euro ulatuses kahjusid.

Salva Kindlustuse AS on 1993. aastal loodud Eesti kapitalil põhinev kahjukindlustusselts. Salva Kindlustus pakub era- ja äriklientidele kõiki enamlevinud kahjukindlustustooteid, omades 18 esindust ja müügipunkti üle Eesti ning e-keskkonda salva24.ee. Lisaks on Salva liikluskindlustust võimalik sõlmida ka kõikides regionaalsetes liiklusregistri büroodes. Salva annab tööd kokku 120 inimesele.

Hetkel kuum