Artikkel
 • Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Altosaar: olin Mõisa peale vihane

  Vabaerakonna juhatuse liige Aimar AltosaarFoto: Erik Prozes

  Jüri Mõisaga tülis olnud kunagine Isamaliidu peasekretär Aimar Altosaar räägib, kuidas tema ei teadnud enda ametis oleku ajal erakonna rahaasjadest suurt midagi.

  Jüri Mõis teatas, et 2001. aastal kanti Tallinna Sadamast kolmikliidu erakondadele kümnist.
  Isamaliidu kahekordne peasekretär Aimar Altosaar tunnistas, et on kunagi käinud kapos ülekuulamisel ja on olnud ka Jüri Mõisa peale pahane. Paraku ei ole kumbki juhtum tema sõnul kuidagi seotud Tallinna Sadama altkäemaksu või erakondade rahastamisega.
  „Hea küll, räägin ausalt kõik ära,“ alustas Altosaar. Ta rääkis, et oli Isamaliidu peasekretär 1999. aasta aprillini ja seejärel sai riigikokku Jüri Mõisa asendusliikmeks. „Pärast seda polnud mul erakondade rahaasjadega mitte mingisugust kokkupuudet,“ ütles ta.
  Veelgi enam – kuigi Altosaar oli erakonna peasekretär aastatel 1996–1999 ja 2004–2006, pole ta enda sõnul kunagi rahaasjadega otseselt tegelenud. „Ma pole finantsinimene, erakonnal oli lai nõukoda, milles me rahaasju arutasime ja toetajaid otsisime,“ ütles ta. „Rahamaailm on minu jaoks kauge maa ja sellepärast ma ei ronigi kohtadesse, kus peab suuri rahalisi otsuseid tegema.“
  Jüri Mõisa peale oli aga Aimar Altosaar vihane küll. „Ütleme nii, et meie maailmapildid on pisut erinevad. Haritlastest isamaaliitlaste jaoks oli juba šokeeriv see, kui Mõis teatas, et tänapäeval keegi raamatuid ei loegi ja üleüldse pole ta elus viitekümmet raamatutki lugenud,“ kirjeldas Altosaar suhteid Mõisaga. Kahe mehe vahel läks madinaks siis, kui Mõis nimetas Altosaart koos mõne teise liikmega mõttetuteks inimesteks, keda pole Isamaliidul vaja. „Ta ütles seda siis, kui me leidsime, et võimu nimel pole vaja Keskerakonnaga diile teha. Muidugi solvud ju, kui keegi nii ütleb,“ rääkis Altosaar. Juhtum on aga Altosaare sõnul unustatud ja viha ta Mõisa peale ei kanna.
  Altosaar lisas, et tema arvates teeb Mõis liiga kiireid järeldusi, vahel lausa meelevaldselt. „Samas on otsene ja sirgjooneline olek muidugi kiiduväärt,“ märkis ta.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Seotud lood

Analüütik: „Vali mind, vali minu maksud!“ – palun, ärge tehke!
Kui erakonnad panevad riigikogu valimispeo püsti debatiga, millised maksud peaksid tõusma, ootab majandust vältimatu allakäiguspiraal, hoiatab majandusanalüütik Peeter Tammistu.
Kui erakonnad panevad riigikogu valimispeo püsti debatiga, millised maksud peaksid tõusma, ootab majandust vältimatu allakäiguspiraal, hoiatab majandusanalüütik Peeter Tammistu.
Maailma suurim varahaldaja tõi turule bitcoini fondi
Maailma suurim fondivalitseja BlackRock tõi turule bitcoini hinda järgiva fondi, mis on mõeldud USA institutsionaalsetele klientidele, vahendab Reuters BlackRocki koduleheküljel olevat uudist.
Maailma suurim fondivalitseja BlackRock tõi turule bitcoini hinda järgiva fondi, mis on mõeldud USA institutsionaalsetele klientidele, vahendab Reuters BlackRocki koduleheküljel olevat uudist.
Reaalajas börsiinfo
Jaanus Vihand uuest juhikohast: minu jaoks võrdub A. le Coq Tarmo Noobiga
Veerand sajandit A. Le Coqi õlletehast vedanud Tarmo Noopilt võtab 1. septembrist teatepulga üle Jaanus Vihand, kes avas Äripäeva raadio reedeses hommikuprogrammis ametivahetuse tagamaid.
Veerand sajandit A. Le Coqi õlletehast vedanud Tarmo Noopilt võtab 1. septembrist teatepulga üle Jaanus Vihand, kes avas Äripäeva raadio reedeses hommikuprogrammis ametivahetuse tagamaid.
Eesti lahkub Kesk- ja Ida-Euroopa riikide ning Hiina koostööformaadist
Eesti otsustas edaspidi mitte osaleda Kesk- ja Ida-Euroopa riikide ning Hiina ehk 16+1 koostööformaadis, kirjutab välisministeerium pressiteates.
Eesti otsustas edaspidi mitte osaleda Kesk- ja Ida-Euroopa riikide ning Hiina ehk 16+1 koostööformaadis, kirjutab välisministeerium pressiteates.
Saksamaa külmavärinad jõudsid Eesti sauna- ja majatootjateni
Eesti eksporditurud värelevad ning tootjate pilgud pöörduvad murelikult Saksamaa poole, kus tarbijad pole 20 aastat olnud nii ebakindlad, kui on praegu. Saksamaal ja tegelikult üle Euroopa levivad üleskutsed keerata sooja vähemaks ja käia duši all ära viie minutiga, ja see mõte tekitab külmavärinaid Eesti saunatootjates.
Eesti eksporditurud värelevad ning tootjate pilgud pöörduvad murelikult Saksamaa poole, kus tarbijad pole 20 aastat olnud nii ebakindlad, kui on praegu. Saksamaal ja tegelikult üle Euroopa levivad üleskutsed keerata sooja vähemaks ja käia duši all ära viie minutiga, ja see mõte tekitab külmavärinaid Eesti saunatootjates.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.