Äripäev • 9. september 2015 kell 12:54

Siim Kallas loobus tööst Nortalis

Siim Kallasest sai IT-ettevõtte Nortal nõunik.  Foto: Andras Kralla

Euroopa Komisjoni endine volinik Siim Kallas asus küll kevadel tööle takvarafirmasse Nortal, kuid loobus sellest üle kuu tagasi, kirjutas Ärileht.

Kallase ülesanne oli aidata e-valitsemisega seotud projektide tutvustamist väljaspool Euroopat, peamiselt Lähis-Idas.

Kuna Kallas töötab ka Euroopa Komisjoni euro ja sotsiaalse dialoogi eest vastutava asepresidendi Valdis Dombrovskise nõunikuna, siis tõstatas uudisteportaal Politico juba kevadel küsimuse, kas need kaks ametit ikka sobivad kokku.

Ärileht uuris kevadel, kas Kallase töö Nortalis ei tekita huvide konflikti ning toona selgus, et Euroopa Komisjoni volinike eetikakoodeks paneb paika, millega endised volinikud pärast ametist lahkumist tegelda võivad ja millised on piirangud. Näiteks kui voliniku ametist lahkumisest on möödas alla 18 kuu, peab ta uuest ametist komisjoni teavitama vähemalt kuu ette - see annab komisjonile aega analüüsida, millise iseloomuga tööga on tegemist.

Kuigi Kallas kinnitas, et töö Nortalis ei tekita konflikti tema endise tööga volinikuna ega ka Dombrovskise nõunikuna, siis leiab leheküljelt Corporate Europe Observatory info, et Kallas Nortalis enam ei tööta.

Loe lähemalt Ärilehest.

Hetkel kuum