Kaisa Gabral • 12. jaanuar 2016 kell 12:15

Lang Nortalisse minekust: "Jutt klappis Alamäega“

Endine minister Rein Lang asus tööle Nortalisse   Foto: Andras Kralla

Mitmekordne minister ja Reformierakonna juhatuse liige Rein Lang läks enda sõnul Nortalisse tööle seepärast, et jutt sujus ja ta saab justiitsministrina alustatud e-riigi arendamise tööga jätkata.

„Meil Priit Alamäega (Nortali juhatuse esimees - toim) jutt väga hästi klappis,“ põhjendas Lang Nortalisse tööle asumist ja lisas: “Kui on mõistlik asi, millega tegeleda, ja kui on vahva firma, millel on plaanid, siis miks mitte.“

Ajaliselt ei oska Lang öelda, kui kauaks ta Nortalisse tööle jääb. „Ma ei mõtle nii pikalt ette, meil on siin mitu rahvusvahelist projekti töös – üritaks need käima lükata ja eks siis paistab,“ seletas Lang.

Poliitikast pole Lang end taandanud ja ta kuulub endiselt Reformierakonna juhatusse. Riigipalgale naasmise teemal lausus Lang vaid napilt: „Ära kunagi ütle mitte kunagi!“

„Nortal ajab välismaal neid asju, mida mina ajasin justiitsministrina kuus aastat, Eesti e-riiki. Ja miks mitte seda Eesti kogemust kasutada ja teha võib-olla mõnel pool mõned asjad isegi natuke paremini, kui Eestis hetkel on,“ rääkis Lang uutest väljakutsetest Nortalis.

Möödunud aasta mais võttis Nortalis uue väljakutse vastu samuti reformierakondlane, Euroopa Komisjoni endine volinik Siim Kallas. Kuid tema karjäär jäi tarkvarafirmas lühikeseks. Kallase ülesanne oli aidata Nortalis e-valitsemisega seotud projektide tutvustamist väljaspool Euroopat, peamiselt Lähis-Idas.

Kuna Kallas töötas Euroopa Komisjonis Valdis Dombrovskise nõunikuna, siis uudisteportaal Politico tõstatas juba kevadel küsimuse, kas need kaks tööd ikka sobivad kokku. Hoolimata sellest, et Euroopa Komisjon andis Kallasele loa Nortalisse tööle minemiseks, kirjutas Ärileht.Kuigi Kallas kinnitas toona, et töö Nortalis ei tekita konflikti tema endise tööga volinikuna ega ka Dombrovskise nõunikuna, lahkus Kallas ometi Nortalist.

Hetkel kuum