Äripäev • 16. september 2015 kell 7:12

Sadama altkäemaksu võtmeisik on Toivo Promm

Endine Elektriraudtee nõukogu esimees Toivo Promm lahkus IRList.  Foto: Eiko Kink

Eesti aegade suurima, Tallinna Sadama altkäemaksuvõtmise uurimise võtmeisikuks on kujunenud ettevõtja Toivo Promm, kirjutab Eesti Ekspress.

Riigiprokuratuuri eesmärk on tõendada, et Prommi naabrimees, sadama juhatusse kuulunud Allan Kiil võttis uute praamide hankel üle 1,8 miljoni euro altkäemaksu, kandes suurema osa 1,8 miljonist mitte otse Kiilile, vaid Hongkongi kompaniile, mida kontrollib Promm.

Hongkongist keerutati must raha laenude ja väärtpaberitehingutena tagasi Eestisse, Prommi perefirmasse Bone Invest. Praegu varju hoidev Promm kustutas skandaali puhkedes oma konto Facebookis ning sõlmis abieluvaralepingu, lisas väljaanne.

Promm on küll kahtlustatav, kuid erinevalt Kiilist ei viibi ta vahi all. Prokuratuur ei pelga, et Promm hakkab kedagi mõjutama - pigem võib ta ise sattuda mõjutamise objektiks, kirjutas Eesti Ekspress.

Loe lähemalt tänasest Eesti Ekspressist.

Hetkel kuum