Äripäev • 17. september 2015 kell 7:17

Eesti tahab ära keelata tasuta kilekotid

Eesti tahab keelata tasuta kilekotid  Foto: Andres Haabu

Riigikogu keskkonnakomisjon arutab täna koos kaupmeestega kilekottide kasutamise vähendamist ning tasuta jagatavate kilekottide keelustamist.

„Kilekottide massiivse kasutamise tagajärjel on terves maailmas ja ka Eestis kasvanud ulatuslik keskkonnareostuse risk. Euroopa Liidu statistika põhjal paistab kahjuks Eesti võrreldes teiste riikidega silma kilekottide kasutamise kõrgete näitajate poolest ühe inimese kohta. Viimane aeg on astuda otsustavad sammud probleemi lahendamiseks,“ ütles keskkonnakomisjoni esimees Rainer Vakra.

Tänasele ümarlauale on kutsutud kampaania „Killerkott“ esindajad, kes selgitavad oma eesmärke, samuti keskkonnaministeeriumi esindajad, kes tutvustavad ELi direktiivi kilekottide tarbimise vähendamise meetmetest.  

Arutelul osalevad ka kaupmehed ka Eesti Kaupmeeste Liidu esindaja.

Hetkel kuum