Äripäev • 23. oktoober 2015 kell 9:06

Savisaare kaitsja: lähme edasi riigikohtusse

Savisaare kaitsja vandeadvokaat Oliver Nääs ja tema kolleeg Üllar Talviste.  Foto: Andres Haabu

Edgar Savisaare kaitsja, vandeadvokaat Oliver Nääs kinnitab, et tänasele Tallinna ringkonnakohtu määrusele esitatakse määruskaebus riigikohtusse.

"Kaitsjatele ei ole senini selgitatud, millistele asjaoludele tugineb hinnang, et Edgar Savisaar võib mõjutada tunnistajaid. Samuti ei ole esitatud kaitsjatele tõendeid, mis seda väidetavat ohtu kinnitaksid,“ kirjutas Nääs pressiteates.

„Selline inkvisitsiooniline menetlus ei võimalda Edgar Savisaarel ega tema kaitsjatel riigiprokuratuuri väidetele vastu vaielda,“ kurtis Nääs.

Kaitsjad on jätkuvalt seisukohal, et Savisaare ametist kõrvaldamine oli alusetu ja ebaproportsionaalne: ametist kõrvaldamine ei anna kõnealusel juhul märkimisväärseid tagatisi kriminaalmenetlusele, kuid piirab Nääsi hinnangul intensiivselt Savisaare õigusi, s.h õigust vabalt valida tegevusala ja omandiõigust.

„Lisaks tuleb arvestada, et Edgar Savisaar kõrvaldati ametikohalt, kuhu ta oli saanud demokraatlike protsesside tulemusel ehk siis tegemist ei ole lihtsalt kahe eraisiku vahelise lepingulise suhte peatamisega, vaid ka valijate antud häälte tähenduse muutmisega,“ rõhutas Nääs.

Vandeadvokaat Nääsi sõnul on ka tähelepanuväärne, et kuigi Savisaar on olnud teadlik talle esitatud kahtlustusest juba kuu aega, puuduvad riigiprokuratuuril ja kaitsepolitseiametil konkreetsed etteheited tunnistajate mõjutamise kohta.

Täna otsustas Tallinna ringkonnakohus mitte ennistada Savisaart Tallinna linnapea ametisse, leides, et maakohtu otsus ta töölt kõrvaldada on põhjendatud ning seega jääb selle kohta tehtud kohtumäärus muutmata.

Hetkel kuum