Harro Puusild • 27. jaanuar 2016
Jaga lugu:

Oliver Nääs: iga kingitus pole veel korruptsioon

Advokaadibüroo LEXTAL vandeadvokaat Oliver Nääs.  Foto: Andres Haabu

Lobitööd ei tasu peljata kartusega, et sellel on korruptsiooni maik, ütles Edgar Savisaare kaitsja, advokaadibüroo Lextal vandeadvokaat Oliver Nääs täna Äripäeva konverentsil "Lobby reeglid".

Nääs rääkis, et lobitööl puudub legaalne definitsioon, kuid rahvusvaheliselt määratletakse seda kui suhtlemist avaliku sektoriga. "See on igasugune huvigruppide otsene või kaudne suhtlus avalike teenistujate, poliitiliste otsusetegijate või nende esindajatega, et mõjutada avalikke otsuseid,“ ütles Nääs.

„Lobitööd ei tasu peljata kartusega, et sellel võib olla juures korruptsiooni maik. See on täiesti normaalne osa demokraatlikust ühiskonnast, aga seni, kuni seda tehakse seaduse piires,“ märkis vandeadvokaat.

Vandeadvokaat lisas, et piir seadusliku ja ebaseadusliku vahel jookseb sealt, kus midagi antakse sooviga saada midagi ka vastu. „Kui te näiteks võõrustate parlamendi saadikuid või teete neile mingi tavapärase kingituse, siis see ei lähe alati korruptsiooni alla,“ ütles Nääs.

Kust jookseb piir seadusliku ja ebaseadusliku vahel, loe edasi Äripäeva teemaveebist tööstusuudised.ee.

Vaata seoseid nende isikute ja firmadega:
Jaga lugu:
Hetkel kuum