• OMX Baltic−0,17266,92
  • OMX Riga−1,49866,71
  • OMX Tallinn0,141 739,38
  • OMX Vilnius0,00993,09
  • S&P 5001,115 459,1
  • DOW 301,6440 589,34
  • Nasdaq 1,0317 357,88
  • FTSE 1001,218 285,71
  • Nikkei 225−0,5337 667,41
  • CMC Crypto 2000,000,00
  • USD/EUR0,000,92
  • GBP/EUR0,001,18
  • EUR/RUB0,0093,47
  • OMX Baltic−0,17266,92
  • OMX Riga−1,49866,71
  • OMX Tallinn0,141 739,38
  • OMX Vilnius0,00993,09
  • S&P 5001,115 459,1
  • DOW 301,6440 589,34
  • Nasdaq 1,0317 357,88
  • FTSE 1001,218 285,71
  • Nikkei 225−0,5337 667,41
  • CMC Crypto 2000,000,00
  • USD/EUR0,000,92
  • GBP/EUR0,001,18
  • EUR/RUB0,0093,47
  • 12.11.15, 12:45

Restoranitest: Tommi grillis saavad söönuks isegi hiiglased

Inimesed armastavad Tommi grilli. Hinnad on väikesed ja portsjonid suured – lausa nii suured, et söönuks saaksid ka hiiglased. Tulgu nad millal tahes – Tommi uksed on hommikuni lahti.
Tommi grilli tugevuseks on stabiilne ja mitte väga peenutsev menüü, lisaks suured portsjonid ja mõõdukad hinnad.
  • Tommi grilli tugevuseks on stabiilne ja mitte väga peenutsev menüü, lisaks suured portsjonid ja mõõdukad hinnad. Foto: Raul Mee
Maitseelamus
Tommi grill 
19 p (30 võimalikust) Toit ja jook: 6 p Teenindus: 8 p Interjöör 5 p 
Aadress: Tatari 64, TallinnTelefon: 625 7816Avatud: 10-07, L 12-07Põhiroogade hinnavahemik: 5,50-15 eurot
Eelmisi Äripäeva restoraniteste loe www.aripaev.ee/restoranitest 
Taolised lopsakate roogadega, natuke nurgatagused rahvakohad on enam-vähem ühte nägu Tallinnas ja Tartus, Pärnus ja Bauskas, Viljandis ja Västeråsis. Pole ma ainus, kes nii arvab – laupäeva õhtul andis Tommi juures tooni suur soomlaste seltskond, kes end päris koduselt tundis. Lisaks oli kuulda eesti, vene, inglise keelt, nii et tegemist on igati rahvusvahelise kohaga.
Ja ka väga sotsiaalse kohaga – kuigi laudade vahel on üpriski kõrged vaheseinad, saab naabrite vestlusest tahes või tahtmata osa, suur osa klientidest olid vähemalt sel laupäevaõhtul üpriski häälekad.
Lopsakad eelroad
Vastupidiselt kesklinna nooblitele kohtadele, mille peakokad üksteist originaalsusega üle trumbata püüavad, on Tommi grilli suguste söögikohtade menüü tugevuseks selle stabiilsus – sellisena nagu burger või röövliribi aastaid tagasi menüüsse võeti, sellisena on ta püsinud siiani. Süsivesikuid ei kardeta, rasvaga kokku ei hoita, veiniklaasid mahutavad palju ja õlu on odav.
Siiski oli seekord Tommi juures kaks asja, mille üle imestan siiani. Esimesena üllatas kergete einete rubriigist leitud roog – röstitud ja marineeritud räimed ahjukartuli ja kodujuustuga. Räim nagu räim ikka, kolm-neli kalakest, paneering äädikast valkjaks tõmbunud, aga lisand – see oli hiiglaslik.
Fooliumis küpsetatud kartul kaalus sellel “kergel” einel ilma kodujuustuta tõenäoselt vähemalt nelisada grammi, koos kodujuustuga aga tuli küll oma pool kilo ära. Räimed veel peale selle. Nii ei jäänud üle muud kui arvata, et Tommi grilli sihtgrupp on hiiglased – ainult nende jaoks saab see eine olla kerge.
Maitse oli sellel hiidmugulal lahjavõitu, nii et oleks eelistanud väiksemat ja maitsvamat. Räimed olid ausad, üsna sama maitsega kui need, mida paar päeva varem ühes hoopis teise hinnakategooria restoranis olin söönud. Ainult kui neid selle pudelisinepiga poleks täiendatud… Mis burksile võib-olla kõlbabki, on leebele räimele liig mis liig. Pärast võõrsinepi eemaldamist ja kartuli kahandamist oleks räimeroog võinud aga üpriski meeldiv olla.
Kiire ja efektiivne teenindus
Mõningate praadide puhul andis suurust valida, neid sai tellida nii täismõõdus kui vähendatud koguses. Sealiha kartuli ja soustiga ehk seafilee medaljonid grillitud kartulite ja piprakastmega oli aus pubitoit. Asjaolu, et medaljonikujulised olid pigem kartulid kui liha, maitset ju ei muuda.
Teiseks imestamisväärseks asjaoluks olid söögisaali õhtused ümberkorraldused. Olin just imetlenud värskeid lilli vaasis – peaaegu et õllesaal, aga kui kodune! Siis aga märkasin, et ettekandja korjas laudadelt kõik lillevaasid kokku ja viis kuhugi tagaruumidesse. Oli laupäeva õhtu, kell sai pool üheksa ja söögikoht pani end hiliseks vahetuseks valmis.
Teenindajad on Tommil igatahes profid, kelle juurde võiks kiirust ja efektiivsust õppima saata nii mõnegi kesklinna söögikohas uimerdava tegelase. Ja küllap profid juba teavad, mis lillede ja vaasidega öisel ajal juhtuda võib, millal on nende järele nõudlust ja millal mitte.

Seotud lood

Uudised
  • 03.03.16, 16:00
Restoranitest: Umb Roht võrsub jõudsalt
Umbrohi polegi veel restoranidesse jõudnud, kuigi toidukultuuri piire kombatakse jõudsalt. Kas Tartu uue restorani Umb Roht nimi on vaid trendikas sõnamäng või jõuab umbrohi ka taldrikule-klaasi, seda saab näha alles kevadel, kui rohi taas tärkab.
Uudised
  • 28.01.16, 15:45
Restoranitest: Ilus ja maitsev Markofka
Markofka, lihtsa toidutoa trumbiks on peakokk Inga Paenurm, kes on töötanud ka presidendi kokana. Mis sobib presidendile, sobib ju ka meile, eksju?
  • ST
Sisuturundus
  • 27.06.24, 14:15
Milline on ettevõtte roll riigikaitses? Coop Pank: reservisti palga säilitamine on hea algus
Eesti riigi julgeolek sõltub igaühe panusest ja ka ettevõtetel on oma osa mängida. Tööandjal on võimalik mitmeti kaasa lüüa, näiteks säilitades reservõppekogunemistel osalejate töötasu, pakkudes reservistidele soodustusi, võimaldades vaba aega või kodust töötamise võimalust, kui elukaaslane on õppekogunemisel.

Hetkel kuum

Liitu uudiskirjaga

Telli uudiskiri ning saad oma postkasti päeva olulisemad uudised.

Tagasi Äripäeva esilehele