Ave Lepik • 24. november 2015 kell 9:45

Kreml Türgi intsidendist: see on väga tõsine vahejuhtum

Kreml Türgi intsidendist: see on väga tõsine vahejuhtum.  Foto: epa

See on väga tõsine vahejuhtum, aga kuna toimunust pole tervikpilti, siis tuleb praegu varuda kannatust, soovitab Vladimir Putini esindaja ametlikus avalduses. Peagi on oodata ka Putini enda avaldust, vahendab Venemaa meedia.

„Oleks ebaõige anda praegu mingeid hinnanguid, oletusi, teha avaldusi enne seda, kui meil pole toimunust kogupilti. Seepärast on praegu vaja varuda lihtsalt kannatust. See on väga tõsine vahejuhtum. Aga jällegi, ilma täie informatsioonita on midagi öelda võimatu. See poleks õige,“ ütles president Vladimir Putini pressiesindaja Dmitri Peskov välja Kremli ametliku seisukoha.

Kremli esindaja sõnul on võimalik, et Putin käsitleb täna juhtunut ka täna Sotšis kohtumisel Jordaania kuninga Abdullah IIga.

Peskov keeldus ajakirjanikele kommenteerimast Venemaa välisministri Sergei Lavrovi homse Türgi-visiidi võimalikku ärajätmist. „Helistage välisministeeriumisse,“ soovitas ta.

Täna tulistasid Türgi pommitajad oma piiri lähedal alla Vene sõjalennuki, mis Ankara kinnitusel oli rikkunud õhupiiri ja viibinud Türgi taevas viis minutit. Pärast kümmet hoiatust avasid türklased tule. Vene kaitseministeerium väidab, et lennuk oli rangelt Süüria õhuruumis.

Venemaa viis oma lennukid Süüriasse septembri lõpul ning toetab Süürias president Bashar al-Assadi võitlust Islamiriigi ja opositsiooni vastu.

Hetkel kuum