Minister Kruuse lasi VTA juhi ametist lahti

01. jaanuar 2016, 21:22
Veterinaar- ja toiduamet
https://www.aripaev.ee/storyimage/EA/20160101/NEWS/160109996/AR/0/AR-160109996.jpg

Maaeluminister Urmas Kruuse vabastas 1. jaanuarist ametist Veterinaar- ja Toiduameti (VTA) peadirektori Ago Pärteli, kes andis alluvale korralduse edastada avalikkusele valeinfot mobiilse põleti Hurikan 1000E kasutamise kohta Tartumaal asunud seakatkukolde likvideerimisel.

„Distsiplinaarmenetluses tuvastatud asjaolude valguses pole praeguse peadirektoriga võimalik jätkata usalduslikku teenistussuhet. Avaliku teenistuse tippjuht ei saa endale sellist käitumist lubada ja sellele tuleb anda selge hinnang,“ lisas Kruuse.

Maaeluministeerium algatas 21. septembril distsiplinaarmenetluse veterinaar- ja toiduameti peadirektor Ago Pärteli suhtes, et kontrollida võimalikku distsiplinaarsüütegu teenistuskohustuste täitmisel. Menetlust alustati, et kontrollida mobiilse põleti Hurikan 1000E kasutamise asjaolusid sigade Aafrika katku tõrjumisel, sh selle kohta avalikkusele ebaõige teabe edastamist.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    01. January 2016, 21:26
    Otsi:

    Ava täpsem otsing