Äripäev • 6. jaanuar 2016
Jaga lugu:

Ärikinnisvara turul püstitati uus rekord

Ärikinnisvara turul püstitati uus rekord.  Foto: Wikimedia

Ärikinnisvara investeeringute turg püstitas mullu rekordi, ületades isegi 2007. aasta investeeringute mahtu umbes kahekordselt.

„Kui vaadata detailsemalt tehingute struktuuri, ei ole kasvanud väga palju tehingute arv, vaid tehingute suurus. Kui eelmise aasta tehingute maht kokku oli Eestis ca 500 mln eurot, siis sellest moodustavad suurtehingud poole ja enamgi,“ ütles Pindi Kinnisvara kommertskinnisvara valdkonna juht Mihkel Pärtel.

Suurtehingutena loetles ta Radisson SAS hotelli, munitsipaalkortermajade, Solarise keskuse ning politseimaja ostu-müüki.

„Rekordaastast hoolimata ei saa rääkida turu ülekuumenemist või buumist, reaalsuses on Eesti ärikinnisvara turg madala likviidsusega ning seetõttu ka kõrgema riskiastmega kui näiteks naaberriikides Soomes või Rootsis. Pigem on nihe tasakaalupunkti suunas, kus sisenemistootlus on küll langenud, aga likviidsus ei ole järele tulnud,“ lisas Pärtel.

Kes tegutsesid Eesti ärikinnisvaraturul ja mida on sektoris oodata sellelt aastalt, loe täpsemalt kinnisvarauudised.ee teemaveebist.

 

Vaata seoseid nende isikute ja firmadega:
Jaga lugu:
Hetkel kuum