Tiit Vähi: riigieelarve on täis dotatsioone

04. veebruar 2016, 11:15
Tiit Vähi pälvis mullu ettevõtjana elutööpreemia
https://www.aripaev.ee/storyimage/EA/20160204/NEWS/160209835/AR/0/Tiit-Vähi.jpg

"Valitsuses pole kedagi, kes jagaks majandust. Kuidas nad teaksid, kui keegi pole kunagi ühtegi ettevõtet teinud ega juhtinud?" küsis endine peaminister ning praegune ettevõtja Tiit Vähi.

Tiit Vähi sõnul hoiab valitsus kramplikult toolist kinni ega julge midagi otsustada, mistõttu tegeldakse pseudoprobleemidega ja tülitsetakse näiteks samal ajal, kui Kohtla-Järvel kortermajad jäävad kütmata, millega ei tegele keegi.

„Kogu Eesti kontekstis on meil vähem riiki vaja," jätkas Vähi. Ta märkis ka, et riigieelarve on dotatsioone täis, kus riik erasektorit välja tõrjub. „Miks peab Elron saama dotatsiooni Tallinna–Tartu liinil, kui seal ei ole turutõrget? Regionaalsed bussifirmad peavad seetõttu oma tegevuse koomale tõmbama. Ka riigiettevõtete kunstlikult suuremaks paisutamine igasuguste holding’ute kaudu ei vasta tänapäeva euroopalikule konkurentsipoliitikale,“ ütles Vähi.

Loe intervjuud Tiit Vähiga Maalehest.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
04. February 2016, 11:22

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris Hetkel eetris

Äripäeva raadio viimased saated

Kõiki viimased raadio saated
Otsi:

Ava täpsem otsing