Harry Tuul • 4. veebruar 2016 kell 8:15

Tiit Vähi: riigieelarve on täis dotatsioone

Tiit Vähi pälvis mullu ettevõtjana elutööpreemia  Foto: Raul Mee

"Valitsuses pole kedagi, kes jagaks majandust. Kuidas nad teaksid, kui keegi pole kunagi ühtegi ettevõtet teinud ega juhtinud?" küsis endine peaminister ning praegune ettevõtja Tiit Vähi.

Tiit Vähi sõnul hoiab valitsus kramplikult toolist kinni ega julge midagi otsustada, mistõttu tegeldakse pseudoprobleemidega ja tülitsetakse näiteks samal ajal, kui Kohtla-Järvel kortermajad jäävad kütmata, millega ei tegele keegi.

„Kogu Eesti kontekstis on meil vähem riiki vaja," jätkas Vähi. Ta märkis ka, et riigieelarve on dotatsioone täis, kus riik erasektorit välja tõrjub. „Miks peab Elron saama dotatsiooni Tallinna–Tartu liinil, kui seal ei ole turutõrget? Regionaalsed bussifirmad peavad seetõttu oma tegevuse koomale tõmbama. Ka riigiettevõtete kunstlikult suuremaks paisutamine igasuguste holding’ute kaudu ei vasta tänapäeva euroopalikule konkurentsipoliitikale,“ ütles Vähi.

Loe intervjuud Tiit Vähiga Maalehest.

Hetkel kuum