Äripäev • 5 veebruar 2016

Swedbank: hinnakasv tuleb tagasihoidlik

Swedbanki hoiuste maht kasvas suuremal määral kui laenude maht.  Foto: Andras Kralla, Äripäev

Swedbanki prognoosi järgi odavneb toornafta hind sel aastal eurodes 27%, kommenteeris panga vanemanalüütik Liis Elmik.

Eesti tarbijahinnaindeks alanes jaanuaris eelmise aasta sama ajaga võrreldes 0,6% ja eelmise kuuga võrreldes 0,1%. Keskmine tarbijakorv odavnes madalamate energia ja toiduainete hindade toel. Soojusenergia ja mootorikütused olid jaanuaris oluliselt odavamad kui aasta varem.

Elektri hind kallines jaanuaris seoses erakordselt külma ilmaga.

Toiduained olid jaanuaris Eestis aastatagusega võrreldes 0,8% võrra odavamad. Selle taga oli peamiselt piima- ja lihatoodete madalam hind. FAO globaalse hinnaindeksi järgi jätkus jaanuaris toiduainete hinnalangus kogu maailmas.

Hetkel kuum