Äripäev • 8. veebruar 2016 kell 14:15

Äripäev kandideerib parima veebikujunduse tiitlile

Äripäeva veebiraamatu "Eesti edulugu nimega Sylvester" VI peatüki avaleht.  Foto: Merilin Kukk

Eesti Ajalehtede Liidu kujunduskonkursi žürii valis täna toimunud koosolekul parima kujundusega paberlehed ja ajalehe veebiküljed.

Parima veebikujunduse kategooria üheks nominendiks valiti mullu sügisel Äripäevas ilmunud veebiraamat „Eesti edulugu nimega Sylvester“. 

Tegemist oli ainult veebis Äripäeva tellijatele ilmunud raamatuga, mis koosnes 12 peatükist ja milles ajakirjanik Väinu Rozental tõi lugejani Eesti ettevõtluse ühe tähelepanuväärsema eduloo ning seni varjus püsinud põnevad faktid. Raamatu kujunduse autor oli Merilin Kukk ning toimetajad Kätlyn Koritski ja Aivar Hundimägi.

Seda ainulaadset raamatut saab lugeda siit.

Lisaks Äripäevale valiti parima kujundusega veebilehtede nominentideks Eesti Ekspress, Õhtuleht ja Postimehes ilmunud artikkel Eesti sajast suurimast ettevõttest.

Veebikujunduse kategoorias osales 14 võistlustööd.

Paberlehtede kujunduses samuti neli nominenti

Ajalehtede kogu kujunduse kategooria nominente on samuti neli.

Postimehe nädalalõpulisa AK (5. ja 19. septembril ilmunud lehega, 28. märtsil ilmunud küljega "Lausa tõuseb lauluilu, oh, mu baby, baby, baby", 14. novembril ilmunud looga "Orient Occident", 10. oktoobril ilmunud küljega "Lennon, Liverpool ja surematud biitlid" ja 2. mail ilmunud küljega "Kuidas pildistada vett").

Eesti Ekspress (18. märtsi ja 11. novembri lehega, 25. novembril ilmunud looga "Ma sain nägijaks! Uskumatu, kuidas vahel veab!", 4. novembril ilmunud looga "Bond ja tema naised", 11. märtsil ilmunud looga "Tamjärv teeb uue kooli Hispaaniasse" ja 13. mai küljega "Teateid elust").

Pärnu Postimees (5. ja 27. novembri lehega, 12. septembril ilmunud küljega "Postitants", 18. septembril ilmunud küljega "Uued. Tuntud. Kogenud.", 17. oktoobri looga "Üks traagiline kukkumine muutis kahe inimese elu" ja 23. detsembri esiküljega "Valgeid jõule!").

Tartu Postimees (4. märtsi ja 23. detsembri lehega, 1. septembri esiküljega, 2. veebruaril ilmunud looga "Tartu avab täna 400,4 meetrit pika Ihaste silla", 14. jaanuaril ilmunud küljega "Noored astuvad esimese sammu karjääriredelil" ja 13. jaanuaril ilmunud küljega "Omanikku saab sundida vaid siis, kui lobudik muutub ohtlikuks").

Kokku kandideeris kogu kujunduse kategoorias 14 ajalehte.

Mõlema kategooria võitja avalikustatakse 4. märtsil Tallinnas Õpetajate Majas toimuval pressipeol.

Žüriisse kuulusid Tartu Ülikooli ajakirjanduse õppetooli ajakirjanduse ajaloo teadur ja kujundusspetsialist Roosmarii Kurvits, Äripäeva ajakirjade disainer Kairi Kalmann, Postimehe peakujundaja Jaanus Koov, Eesti Ekspressi peakujundaja Tarmo Rajamets ning ajakirjanik ja ajalehtede kujundusspetsialist Vahur Kalmre.

Hetkel kuum