Artikkel
 • Kuula
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Äripäev kandideerib parima veebikujunduse tiitlile

  Äripäeva veebiraamatu "Eesti edulugu nimega Sylvester" VI peatüki avaleht.Foto: Merilin Kukk

  Eesti Ajalehtede Liidu kujunduskonkursi žürii valis täna toimunud koosolekul parima kujundusega paberlehed ja ajalehe veebiküljed.

  Parima veebikujunduse kategooria üheks nominendiks valiti mullu sügisel Äripäevas ilmunud veebiraamat „Eesti edulugu nimega Sylvester“. 
  Tegemist oli ainult veebis Äripäeva tellijatele ilmunud raamatuga, mis koosnes 12 peatükist ja milles ajakirjanik Väinu Rozental tõi lugejani Eesti ettevõtluse ühe tähelepanuväärsema eduloo ning seni varjus püsinud põnevad faktid. Raamatu kujunduse autor oli Merilin Kukk ning toimetajad Kätlyn Koritski ja Aivar Hundimägi.
  Seda ainulaadset raamatut saab lugeda siit.
  Lisaks Äripäevale valiti parima kujundusega veebilehtede nominentideks Eesti Ekspress, Õhtuleht ja Postimehes ilmunud artikkel Eesti sajast suurimast ettevõttest.
  Veebikujunduse kategoorias osales 14 võistlustööd.
  Paberlehtede kujunduses samuti neli nominenti
  Ajalehtede kogu kujunduse kategooria nominente on samuti neli.
  Postimehe nädalalõpulisa AK (5. ja 19. septembril ilmunud lehega, 28. märtsil ilmunud küljega "Lausa tõuseb lauluilu, oh, mu baby, baby, baby", 14. novembril ilmunud looga "Orient Occident", 10. oktoobril ilmunud küljega "Lennon, Liverpool ja surematud biitlid" ja 2. mail ilmunud küljega "Kuidas pildistada vett").
  Eesti Ekspress (18. märtsi ja 11. novembri lehega, 25. novembril ilmunud looga "Ma sain nägijaks! Uskumatu, kuidas vahel veab!", 4. novembril ilmunud looga "Bond ja tema naised", 11. märtsil ilmunud looga "Tamjärv teeb uue kooli Hispaaniasse" ja 13. mai küljega "Teateid elust").
  Pärnu Postimees (5. ja 27. novembri lehega, 12. septembril ilmunud küljega "Postitants", 18. septembril ilmunud küljega "Uued. Tuntud. Kogenud.", 17. oktoobri looga "Üks traagiline kukkumine muutis kahe inimese elu" ja 23. detsembri esiküljega "Valgeid jõule!").
  Tartu Postimees (4. märtsi ja 23. detsembri lehega, 1. septembri esiküljega, 2. veebruaril ilmunud looga "Tartu avab täna 400,4 meetrit pika Ihaste silla", 14. jaanuaril ilmunud küljega "Noored astuvad esimese sammu karjääriredelil" ja 13. jaanuaril ilmunud küljega "Omanikku saab sundida vaid siis, kui lobudik muutub ohtlikuks").
  Kokku kandideeris kogu kujunduse kategoorias 14 ajalehte.
  Mõlema kategooria võitja avalikustatakse 4. märtsil Tallinnas Õpetajate Majas toimuval pressipeol.
  Žüriisse kuulusid Tartu Ülikooli ajakirjanduse õppetooli ajakirjanduse ajaloo teadur ja kujundusspetsialist Roosmarii Kurvits, Äripäeva ajakirjade disainer Kairi Kalmann, Postimehe peakujundaja Jaanus Koov, Eesti Ekspressi peakujundaja Tarmo Rajamets ning ajakirjanik ja ajalehtede kujundusspetsialist Vahur Kalmre.
 • Hetkel kuum
Lenno Uusküla: inflatsioon – mis tõi meid siia ja mis viib meid edasi?
Osa ettevõtteid saab hindu langetada, loodetavasti nad teevad seda, kirjutab Luminor Eesti peaökonomist Lenno Uusküla vastuses Äripäeva arvamusliidrite küsitlusele.
Osa ettevõtteid saab hindu langetada, loodetavasti nad teevad seda, kirjutab Luminor Eesti peaökonomist Lenno Uusküla vastuses Äripäeva arvamusliidrite küsitlusele.
Joel Volkov: Eesti arengut pärsib vanameelsus
Kuni pilt Kesk-, Põhja- ja Ida-Euroopas ei ole positiivne ja ebakindlus kestab, on ka meie kulud riskidest tulenevalt suuremad, kirjutab Tanki loovjuht Joel Volkov.
Kuni pilt Kesk-, Põhja- ja Ida-Euroopas ei ole positiivne ja ebakindlus kestab, on ka meie kulud riskidest tulenevalt suuremad, kirjutab Tanki loovjuht Joel Volkov.
USA suured tehnoloogiaaktsiad vedasid Nasdaqi madalamale
USA aktsiad kõikusid kolmapäeval pärast seda, kui Kanada ootamatu intressitõus, Hiina ekspordi üllatav langus ja Pariisis asuva Majanduskoostöö ja Arengu Organisatsiooni (OECD) poolt esile toodud majanduslikud vastutuuled tekitasid uusi muresid ülemaailmse majanduskasvu pärast.
USA aktsiad kõikusid kolmapäeval pärast seda, kui Kanada ootamatu intressitõus, Hiina ekspordi üllatav langus ja Pariisis asuva Majanduskoostöö ja Arengu Organisatsiooni (OECD) poolt esile toodud majanduslikud vastutuuled tekitasid uusi muresid ülemaailmse majanduskasvu pärast.
Reaalajas börsiinfo
Äri Eestimaal: Ida-Viru õlu kolib plekkpurki ja sihib välismaad
Koroonakriisis tekkinud raskuste tõttu on Purtse pruulikoda otsinud uusi eksporditurge ning käesoleval aastal on juba leitud kliente nii Itaaliast, Prantsusmaalt kui ka Bulgaariast. Ukraina sõja tõttu tekkinud kriis pani käsitööõlletootja aga vahetama isikupärase kujuga pudelid plekkpurkide vastu.
Koroonakriisis tekkinud raskuste tõttu on Purtse pruulikoda otsinud uusi eksporditurge ning käesoleval aastal on juba leitud kliente nii Itaaliast, Prantsusmaalt kui ka Bulgaariast. Ukraina sõja tõttu tekkinud kriis pani käsitööõlletootja aga vahetama isikupärase kujuga pudelid plekkpurkide vastu.
Joel Volkov: Eesti arengut pärsib vanameelsus
Kuni pilt Kesk-, Põhja- ja Ida-Euroopas ei ole positiivne ja ebakindlus kestab, on ka meie kulud riskidest tulenevalt suuremad, kirjutab Tanki loovjuht Joel Volkov.
Kuni pilt Kesk-, Põhja- ja Ida-Euroopas ei ole positiivne ja ebakindlus kestab, on ka meie kulud riskidest tulenevalt suuremad, kirjutab Tanki loovjuht Joel Volkov.
Cleantech: kuidas Eesti iduettevõte Bangladeshis maailma päästab
Seekordses „Cleantechi“ saates on külas Reverse Resourcese asutaja ja tegevjuht Ann Runnel ning Cleantech Estonia uus juht Kädi Ristkok.
Seekordses „Cleantechi“ saates on külas Reverse Resourcese asutaja ja tegevjuht Ann Runnel ning Cleantech Estonia uus juht Kädi Ristkok.
„Arendada Eesti juhtimiskultuuri värskel moel ja parimate juhtidega? See konverents seda kindlasti tegi“
„Meid oli seal tänavu nii palju,“ võtab Macta Beauty Ilukaubamaja kaasasutaja Gretel Kikkas oma kogemuse Pärnu juhtimiskonverentsil osalemisest kokku ning lisab: “Me kõik oleme inimesed oma tugevuste ja nõrkustega, kuid kõigil meil on anda edasi oma kogemusi ja teadmisi. Pärnu juhtimiskonverentsil sain aru, et nende murede ja rõõmudega pole ma tegelikult üksi.“
„Meid oli seal tänavu nii palju,“ võtab Macta Beauty Ilukaubamaja kaasasutaja Gretel Kikkas oma kogemuse Pärnu juhtimiskonverentsil osalemisest kokku ning lisab: “Me kõik oleme inimesed oma tugevuste ja nõrkustega, kuid kõigil meil on anda edasi oma kogemusi ja teadmisi. Pärnu juhtimiskonverentsil sain aru, et nende murede ja rõõmudega pole ma tegelikult üksi.“
Häving Dnepril: Kahhovka tammi purustamine ähvardab uputada tuhandeid ukrainlasi
30 meetri kõrguse Kahhovka hüdroelektrijaama tammi hävitamise järel jääb veel alla mitu tuhat majapidamist.
30 meetri kõrguse Kahhovka hüdroelektrijaama tammi hävitamise järel jääb veel alla mitu tuhat majapidamist.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.