Äripäev • 1. aprill 2016
Jaga lugu:

Porošenko sissetulek kukkus kuus korda

Ukraina president Petro Porošenko.  Foto: Scanpix/Reuters

Majandushuvide deklaratsiooni kohaselt kahanes ettevõtjast Ukraina presidendi Petro Porošenko mullune teenistus 62,16 miljonile grivnale ehk 2,1 miljonile eurole, selgub presidendi kodulehel avaldatud dokumendist.

2014. aastal oli Porošenko sissetulek umbes 369 miljonit grivnat ehk 12,5 miljonit eurot.

Deklaratsiooni järgi teenis Porošenko mullu dividendidest ja osalustest umbes 12,4 miljonit grivnat, muude sissetulekutena oli ta märkinud 49,66 miljonit grivnat. Presidendina sai ta eelmisel aastal palka 121 000 grivnat.

Porošenko pangaarvel on 563,7 miljonit grivnat. Talle kuulub kuus kinnistut, kolm korterit ja 1331,7ruutmeetrine eramu. Tema omanduses on sõidukid Mercedes-Benz Vito, BMW 750 LI 4, Range Rover ja kaater Bayliner 185 BR.

Presidendi pere mullune sissetulek oli 88 000 grivnat. Perele kuulub maatükk, korter, suvila, garaaž ja sõiduauto Jaguar XF.

Eile avaldas Ukraina Forbes riigi rikkamate inimeste edetabeli, milles Porošenko oli kuuendal kohal. Vara, millele ta pani aluse korporatsiooniga Roshen, on tal 859 miljoni dollari eest ning aastaga on see kasvanud 100 miljoni dollari võrra.

Forbesi Ukraina rikaste edetabelis edestasid Porošenkot Rinat Ahmetov (vara 2,3 miljardit dollarit), PrivatBanki kaasomanikud Igor Kolomoiski ja Gennadi Bogoljubov (kummalgi 1,3 miljardit dollarit), Interpipe’i rajaja Viktor Pintšuk (1,2 miljardit dollarit) ja põllumajandustööstur Juri Kosjuk (miljard dollarit).

Jaga lugu:
Hetkel kuum