Äripäev • 21. juuli 2016 kell 7:14

Dansket rõõmustavad head tulemused

Danske keskendub ettevõtetele.  Foto: Reuters/Scanpix

Aasta esimesel poolel teenis Danske Bank Eestis 5,9 miljonit eurot kasumit (eelmise aasta samal perioodil 4,2 miljonit eurot). Kasv toimus nii intressitulude kui ka suurema kulutõhususe arvelt, teatas Danske.

Panga tegevustulu kasvas eelmise aasta sama perioodiga võrreldes 8%. Kulud vähenesid 17%. Kulu-tulu suhtarv oli I poolaastal 54,7% (mullu 71,0%). Jaotatud omakapitali tootlus oli 11,2% (mullu 16,6%).

Äriklientide segmendis suurenes ärimaht aastaga märkimisväärselt. Pank pakub ka edaspidi aktiivselt laenu- ja arveldustooteid kohalikele ja rahvusvahelistele ettevõtetele ning avalikule sektorile.

Äriklientide laenuportfelli maht kasvas 176 miljoni euro ehk 29% võrra ning äriklientide hoiuste maht kasvas 27 miljoni euro ehk 3% võrra.

Danske Bank 2016. aasta esimesel poolel lisaprovisjone ei moodustanud, sest laenuportfelli kvaliteet oli väga hea. 30. juuni seisuga oli potentsiaalne laenukahjum 11,3 miljonit eurot ja laenu allahindluste reservi suhe laenuportfelli oli 1,3% (eelmisel aastal 1,9%).

Pank jätkab strateegia kohaselt oma tegevuse ümberkujundamist, äriklientide arvu ja ärimahtude suurendamist ning järkjärgulist väljumist jaepanganduse ärist, teatas Danske Eesti filiaal pressiteate vahendusel.

Hetkel kuum