Rõivas: just sellist Eestit me tahtsimegi

20. august 2016, 13:24
Luisa Värk ja peaminister Taavi Rõivas
https://www.aripaev.ee/storyimage/EA/20160820/NEWS/160829996/AR/0/AR-160829996.jpg

Tähistagem oma riigi vabadust uhkustundega rinnas ning austagem ja armastagem oma riiki. Loodan, et nõustute minuga öeldes – just sellist Eestit me tahtsimegi ja koos teeme me oma Eesti veel paremaks, ütles peaminister Taavi Rõivas tänses kõnes 20. augusti klubi ja riigikogu liikmetele.

“Üks inimpõlv on möödas augustiõhtust 1991. aastal, kui teie vastu võetud otsus Eesti iseseisvusest taastas meie oma riigi maakaardil,” ütles Rõivas täna riigikogus. „Aitäh teile, 20. augusti klubi liikmed, otsustusjulguse eest. Teie rajatud vundamendile on hea Eesti tulevikku ehitada.“ 

Rõivas märkis, et on tänulik kõigile, kes on täpselt veerand sajandit iseseisva Eesti Vabariigi ühiskonda panustanud. „See ei saa olla päris juhus, et 2016. aasta kevadel on oma eluga Eestis tervikuna rahul 81 protsenti inimestest. Eesti inimesed on veendunud, et otsus rajada meie riik liberaalse demokraatia väärtustele ning vabale turumajandusele oli - ja on - õige otsus,” ütles Rõivas.

„Tundsin eestlasena südamest uhkust, kui lugesin eile ajalehest nii mõnelegi teist isiklikult tuttava, Taani kunagise välisministri ja Eesti sõbra Uffe Ellemann-Jenseni sõnu: “See, mida Eesti on taasiseseisvuse ajaga rahvusvahelises kogukonnas saavutanud, on lihtsalt uskumatu!” Mul on olnud au Uffe Ellemann-Jenseniga vestelda nii 25 aasta tagusest ajast, aga ka tänasest päevast, ning ma tean, et tema ajakirjanikule öeldud sõnad tulid otse südamest,“ lausus Rõivas.

Peaminister meenutas, et ta oli 25 aastat tagasi kuuenda klassi poisina Pärnumaal Varemurru laagris ja jälgis murrangulisi hetki ootusärevalt teleri ees. „Olin toona just täpselt nii vana, et otsuse ajaloolisust hoomata ning täpselt nii noor, et öelda - teie muutsite kogu minu põlvkonna elu, andes meile võimaluse elada vabas Eestis. Olin teile siis koolipoisina ja olen täna peaministrina südamest tänulik,“ ütles Rõivas.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
20. August 2016, 13:28

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris Hetkel eetris

Äripäeva raadio viimased saated

Kõiki viimased raadio saated
Otsi:

Ava täpsem otsing