• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Bellus kasvatas jõuliselt kasumlikkust

  Eesti ühel suuremal mööblitootjal Bellusel on erakordselt kasumlik aasta, nad on käibelanguse juures kasumlikkust kahekordistanud, väljudes seejuures Taani turult.

  Kui 2014. aastal oli Lääne-Virumaal peamiselt diivaneid-voodeid tootva Belluse grupi (Bellus Beds ja Bellus Furnitur) käive 17,8 miljonit eurot, siis eelmisel aastal langes see 17,3 miljoni euroni. Selle juures aga kahekordistus ettevõtte EBITDA (maksude-eelne kasum – toim), ulatudes 697 000 euroni.
  Kui vaadata mõlema firma Bellus Bedsi ja Bellus Furnituri majandusaruandeid, siis ei saa sealsete tulemuste alusel Belluse ühe omaniku Rolf Relanderi sõnul firma käekäigust täiesti objektiivset ülevaadet, kuna omavahelisi tehinguid pole maha arvestatud. Seega on aruannetes kajastuvad Belluse tulemused pisut suuremad.
  Lahkumine Taanist
  Belluse käive langes Relanderi sõnul osaliselt seetõttu, et firma väljus Taani turult. Väljumine toimus järk-järgult, täites ära viimased sisse antud tellimused. Kui varem müüs ettevõte Taani mööblit enam kui 400 000 euro eest, siis tänavu oli see summa ligi kolm korda väiksem.
  Skandinaavia on küll viiekordse Äripäeva mööblitootjate TOPi võitja Belluse koduturg ja seal püüavad nad oma positsiooni hoida, kuid Taanis on maht nii väike, et kasumlikult pole võimalik Relanderi sõnul sel turul tegutseda. 
  „Oleme palju vaeva näinud tootmise optimeerimise ja kasumlikkuse kasvatamisega ning selles vallas töö jätkub. Selle aasta põhirõhk on jätkuvalt kasumlikkusel,“ lausus Relander.
  Pea 100 000 euro eest müüs Bellus mullu mööblit Saudi Araabiasse, kuid Relander märkis, et see oli ühekordne projekt, mistõttu pole põhjust seda eraldi esile tõsta.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Seotud lood

Ettevaatust keskmise palgaga, see on fatamorgaana
Rääkides keskmisest palgast, oleme kohati sattunud kujutluste küüsi, mida tekitab sektorite enneolematu ebavõrdsus, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Rääkides keskmisest palgast, oleme kohati sattunud kujutluste küüsi, mida tekitab sektorite enneolematu ebavõrdsus, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Hiina telefonitootja avab elektriautode tehase
Hiina nutitelefonide valmistaja Xiaomi ehitab riigi pealinna Pekingisse tehase, kus saab aastas toota 300 000 elektriautot, vahendab Reuters.
Hiina nutitelefonide valmistaja Xiaomi ehitab riigi pealinna Pekingisse tehase, kus saab aastas toota 300 000 elektriautot, vahendab Reuters.
USA kaubanduspüha tabas ootamatu pööre
Ameerika Ühendriikide ostlejad kulutasid tänavu musta reede ajal e-poodides vähem kui mullu, vahendab Reuters.
Ameerika Ühendriikide ostlejad kulutasid tänavu musta reede ajal e-poodides vähem kui mullu, vahendab Reuters.
Uus Saksa valgusfoori võimuliit rajatakse vastuolulistele plaanidele
Pärast kaks kuud kestnud koalitsioonikõnelusi Saksa sotsiaaldemokraatide, roheliste ja liberaalsete vabade demokraatide vahel tuli Angela Merkelilt võimu üle võttev poliitiline liit välja esialgse leppega, mille elluviimine saab analüütikute hinnangul olema keeruline.
Pärast kaks kuud kestnud koalitsioonikõnelusi Saksa sotsiaaldemokraatide, roheliste ja liberaalsete vabade demokraatide vahel tuli Angela Merkelilt võimu üle võttev poliitiline liit välja esialgse leppega, mille elluviimine saab analüütikute hinnangul olema keeruline.