Kadi Neemre • 31. august 2016 kell 17:42

Samsung tutvustas uut nutikella Gear S3

Foto: EPA

Samsung tõi täna, vahetult enne kauaoodatud Apple kella uut versiooni, turule Gear S3 nutikella.

Gear S3 tuleb kahes versioonis - "Frontier", mis on mõeldud aktiivsetele kasutajatele ning "Classic", mis on pisut tagasihoidlikum.

Uue kellaga saab vastata näiteks telefonikõnedele, sellel on mitmed sensorid – kiirendusmõõtur, baromeeter ning südamerütmi monitor jm. Kella aku peab vastu kolm kuni neli päeva ning akut saab laadida ilma juhtmeta.

Gear S3 peab ühendama Androidi nutitelefoniga, tagamaks ligipääsu teatud teenustele nagu helistamise funktsioon; samas tulid mõnepool turule ka SIM-kaardiga versioonid, mis võimaldavad kellaga teha kõnesid, vastata sõnumitele ning kasutada internetiteenuseid.

Gear S3 tuleb müügile 2016. aasta neljandas kvartalis.

Samsungi uut nutikella tutvustati vahetult enne ettevõtte rivaali Apple’i 7.septembril toimuvat uute toodete esitlust.

Peale nutitelefonituru kahanemist on Samsung otsinud võimalusi teenida kasumeid mujalt, näiteks tuues turule GearVR virtuaalreaalsuse seadme.

Nutikella turg ei ole aga käivitnud sellises mahus nagu paljud ootasid. 2016. aasta teises kvartalis kukkus nutikellade tootmine 32% võrreldes aastatagusega, selgub IDC andmetest. Samsungi toodangumaht kasvas üle 50% sellel perioodil, kuid ettevõtte 16% turuosa jääb suuresti alla nende konkurendi Apple’i turumahust.

 

 

Hetkel kuum