• Jaga lugu:

  Savisaar lükkas kapoga kohtumise edasi

  Keskerakonna esimees Edgar Savisaar leppis kaitsepolitseiga kokku, et kahtlustused esitatakse talle nädala pärast.

  „Kapo püüdis täna mulle edasi anda oma materjali, mida nad nimetavad kahtlustuseks. Ma olin valmis minema, aga ma tuletasin neile meelde, et kõik parlamendiparteide esimehed nii või teisiti on praegu seotud presidendivalimistega,“ selgitas Keskerakonna esimees Edgar Savisaar. Tema sõnul sai kokku lepitud, et kohtumine lükkub nädala võrra edasi.
  Savisaare uurimise viimane kahtlustus puudutab Tallinna linnale eraldatud raha kuritarvitamise korraldamist seoses 2013. aastal toimunud kohaliku omavalitsuse volikogu valimistega. Möödunud nädalal ütles riigi juhtivprokurör Steven-Hristo Evestus, et välismaal tehtud ekspertiis selgitas, kas linna raha eest tehtud reklaam oli valmisreklaam või mitte. Savisaar vastas sellele nüüd, et ebaseaduslikkus peab tulenema seadusest, mitte välisriigi ühe inimese arvamusest. „Tegelikult on olemas kaks välismaist samuti ekspertiisi, mis räägivad täpselt vastupidi, et ei ole võimalik ilma seadusteta eristada teavitustegevust ja poliitreklaami,“ ütles ta.
  Edgar SavisaarFoto: Andres Haabu
  Loone: garantiikirjad on õigustühised
  Savisaare pressikonverentsil teatas Keskerakonna peasekretär Oudekki Loone, et nad on Paavo Pettaile ja OÜ-le Midfield teatanud, et talle väljastatud garantiikirjad on õigustühised ja nad tühistavad need. „Ja me palume, et ta kohe tagastaks meile garantiikirjade originaalid sellepärast, et need garantiikirjad on väljastatud niimoodi, et nad rikuvad kindlasti väga ulatuslikult Keskerakonna huvisid ja loomulikult pidi härra Paavo Pettai sellest neid kirjutades aru saama,“ ütles Loone.
  Savisaar ei arvanud, et Paavo Pettaile väljastatud garantiikirjade valguses oleks erakonna juhatuse positsioon nõrgenenud. „Ma arvan, et partei muutub sellises olukorras ikka monoliitsemaks ja see käib ka Keskerakonna kohta. Mis puutub erakorralisse kongressi, vaatame mida partei liikmed selle kohta ütlevad,“ ütles Savisaar.
  Savisaar tähistas ühtlasi aasta möödumist kaitsepolitsei läbiotsimisest Hundisilma talus. „Ma usun, et see on tähtis päev küll. Minu meelest see päev näitab, et ega valimisi tegelikult vaja ei ole. Kes tegelikult valitsevad, seda määravad siis kapo ja prokuratuur. Ja võib-olla see jääb niimoodi veel pikemaks ajaks,“ võttis ta selle aasta kokku.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Indrek Alliksaar: hinnad kerkivad, kuid pelgalt see ei pruugi õnne õuele tuua
Keerulistes oludes on juhtimiskvaliteet eriti tähtis, et leida õige strateegia, mille abil uues olukorras efektiivsuse näitajaid ja kasumlikkust kasvatada, kirjutab KPMG auditi juht Indrek Alliksaar Äripäeva Infopanga ehitusmaterjalide tootjate aastaraportile antud kommentaaris.
Keerulistes oludes on juhtimiskvaliteet eriti tähtis, et leida õige strateegia, mille abil uues olukorras efektiivsuse näitajaid ja kasumlikkust kasvatada, kirjutab KPMG auditi juht Indrek Alliksaar Äripäeva Infopanga ehitusmaterjalide tootjate aastaraportile antud kommentaaris.
Nordecon ehitab 17 miljoni eest Ahtri tänavale büroohoone
Nordecon sõlmis 17 miljoni euro suuruse lepingu Ahtri tänaval asuva Roseni Maja büroohoone ehitamiseks, selgub börsiteatest.
Nordecon sõlmis 17 miljoni euro suuruse lepingu Ahtri tänaval asuva Roseni Maja büroohoone ehitamiseks, selgub börsiteatest.
Kuidas väljuda õpilasfirma programmist päris firma omanikuna Samm-sammult: kuidas teha edukas äri
Igal aastal peavad gümnaasiumiastme õpilased otsustama, kas teha uurimistöö või õpilasfirma. Mõnel läheb nii hästi, et lõpuks sünnib päris firma koos maailmavallutusplaanidega.
Igal aastal peavad gümnaasiumiastme õpilased otsustama, kas teha uurimistöö või õpilasfirma. Mõnel läheb nii hästi, et lõpuks sünnib päris firma koos maailmavallutusplaanidega.
Arvuti hakkab elektri asemel kasutama valgust
Uued ülijuhtivad materjalid, tehisintellekti võimalused haiguste diagnoosimisel, moodne taaskasutus – nendest ja ka teistest huvitavatest teemadest on juttu Äripäevas välja antava ajakirja Imeline Teadus augusti numbris.
Uued ülijuhtivad materjalid, tehisintellekti võimalused haiguste diagnoosimisel, moodne taaskasutus – nendest ja ka teistest huvitavatest teemadest on juttu Äripäevas välja antava ajakirja Imeline Teadus augusti numbris.