Savisaar lükkas kapoga kohtumise edasi

Edgar Savisaar ja Oudekki Loone.  Foto: Andres Haabu
Kristel Härma • 22. september 2016 kell 14:30

Keskerakonna esimees Edgar Savisaar leppis kaitsepolitseiga kokku, et kahtlustused esitatakse talle nädala pärast.

„Kapo püüdis täna mulle edasi anda oma materjali, mida nad nimetavad kahtlustuseks. Ma olin valmis minema, aga ma tuletasin neile meelde, et kõik parlamendiparteide esimehed nii või teisiti on praegu seotud presidendivalimistega,“ selgitas Keskerakonna esimees Edgar Savisaar. Tema sõnul sai kokku lepitud, et kohtumine lükkub nädala võrra edasi.

Savisaare uurimise viimane kahtlustus puudutab Tallinna linnale eraldatud raha kuritarvitamise korraldamist seoses 2013. aastal toimunud kohaliku omavalitsuse volikogu valimistega. Möödunud nädalal ütles riigi juhtivprokurör Steven-Hristo Evestus, et välismaal tehtud ekspertiis selgitas, kas linna raha eest tehtud reklaam oli valmisreklaam või mitte. Savisaar vastas sellele nüüd, et ebaseaduslikkus peab tulenema seadusest, mitte välisriigi ühe inimese arvamusest. „Tegelikult on olemas kaks välismaist samuti ekspertiisi, mis räägivad täpselt vastupidi, et ei ole võimalik ilma seadusteta eristada teavitustegevust ja poliitreklaami,“ ütles ta.

Edgar Savisaar  Foto: Andres Haabu

Loone: garantiikirjad on õigustühised

Savisaare pressikonverentsil teatas Keskerakonna peasekretär Oudekki Loone, et nad on Paavo Pettaile ja OÜ-le Midfield teatanud, et talle väljastatud garantiikirjad on õigustühised ja nad tühistavad need. „Ja me palume, et ta kohe tagastaks meile garantiikirjade originaalid sellepärast, et need garantiikirjad on väljastatud niimoodi, et nad rikuvad kindlasti väga ulatuslikult Keskerakonna huvisid ja loomulikult pidi härra Paavo Pettai sellest neid kirjutades aru saama,“ ütles Loone.

Savisaar ei arvanud, et Paavo Pettaile väljastatud garantiikirjade valguses oleks erakonna juhatuse positsioon nõrgenenud. „Ma arvan, et partei muutub sellises olukorras ikka monoliitsemaks ja see käib ka Keskerakonna kohta. Mis puutub erakorralisse kongressi, vaatame mida partei liikmed selle kohta ütlevad,“ ütles Savisaar.

Savisaar tähistas ühtlasi aasta möödumist kaitsepolitsei läbiotsimisest Hundisilma talus. „Ma usun, et see on tähtis päev küll. Minu meelest see päev näitab, et ega valimisi tegelikult vaja ei ole. Kes tegelikult valitsevad, seda määravad siis kapo ja prokuratuur. Ja võib-olla see jääb niimoodi veel pikemaks ajaks,“ võttis ta selle aasta kokku.

Hetkel kuum