• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Sberbanki juht kuulutab Venemaale naftasajandi lõppu

  Sberbanki juht German GrefFoto: epa

  Venemaa energeetika aseministri Kirill Molodtsovi sõnul jätkub Venemaal nafta- ja gaasivarusid vähemalt 40–50 aastaks. Sberbanki juht German Gref aga prognoosib, et varusid jätkub Venemaal veel vaid 15 aastaks.

  „Meil on süsivesinikke vähemalt 40–50 aastaks,“ teatas Molodtsov täna Peterburi rahvusvahelisel gaasifoorumil, kommenteerides ajakirjanike palvel pankur Grefi juttu, et riigi nafta- ja gaasivarud on otsakorral.
  Eile rääkis Venemaa suurima panga, Sberbanki juht Gref telesaates „Pozner“, et Vene majandust tuleb ette valmistada „nafta ja gaasi sajandi“ lõpuks, sest nende maavarade varud hakkavad Venemaal kahanema juba 15 aasta pärast.
  „Me räägime ajast, kui meil hakkab see monoprodukt otsa lõppema. Minu hinnangul on see umbes aastatel 2028–2032, kui – minu jutt pole fakt – kõigi tänaste vaatluste ja trendide põhjal otsustades ei tule enam supertootmistsükli kordust. Selleks peame valmis olema,“ ütles Gref.
  Tänavu kevadel rääkis loodusressursside minister Sergei Donskoi, et isegi praeguste suurte tootmismahtude juures jätkub Venemaal teadaolevaid naftavarusid 2044. aastani. Samas hoiatas minister, et viimastel aastatel kasvab järjest enam raskesti kättesaadava nafta osa, mis tähendab, et on vaja otsida uusi leiukohti.
  „Ilma uute leiukohtadeta hakkab praeguste varude hulk vähenema juba 2020. aastast. Kasvab raskesti puuritava nafta osakaal, mis omakorda annab tõsise hoobi projektide tasuvusele,“ rääkis Donskoi.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Egle Heinsar: edukas Eesti algab vaesteta ühiskonnast – 220 eurot kuus kõige haavatavamatele
Tõeliselt edukas riik saame olla alles siis, kui meil pole vaeseid. Kui me ei jõua teha tervet kodanikupalka, tehkem sellest veerandki – kõige haavatavamale ühiskonnakihile, kirjutab sotsiaaldemokraat Egle Heinsar arvamuskonkursile Edukas Eesti saadetud artiklis.
Tõeliselt edukas riik saame olla alles siis, kui meil pole vaeseid. Kui me ei jõua teha tervet kodanikupalka, tehkem sellest veerandki – kõige haavatavamale ühiskonnakihile, kirjutab sotsiaaldemokraat Egle Heinsar arvamuskonkursile Edukas Eesti saadetud artiklis.
Euroopa aktsiad on heitlikku nädalat lõpetamas langusega
Euroopa aktsiaturud on lõpetamas heitlikku nädalat napi langusega vaatamata sellele, et päeva alustati enam kui pooleprotsendilise tõusuga. Investorid muretsevad eelkõige koroonaviiruse omikronitüve pärast, vahendab Reuters.
Euroopa aktsiaturud on lõpetamas heitlikku nädalat napi langusega vaatamata sellele, et päeva alustati enam kui pooleprotsendilise tõusuga. Investorid muretsevad eelkõige koroonaviiruse omikronitüve pärast, vahendab Reuters.
Kinnisvarabüroo: novembris olid Tallinna korteriturul rekordilised nii hind kui tehingute koguarv
Novembris Tallinnas müüdud korterite keskmine ruutmeetri hind tõusis rekordilise 2452 euroni, mis on 3% võrra suurem oktoobriga võrreldes. Kokku müüdi Tallinnas 1098 korterit, mis on viimase 15 aasta suurim tehingute arv, teatas kinnisvarabüroo 1Partner pressiteate vahendusel.
Novembris Tallinnas müüdud korterite keskmine ruutmeetri hind tõusis rekordilise 2452 euroni, mis on 3% võrra suurem oktoobriga võrreldes. Kokku müüdi Tallinnas 1098 korterit, mis on viimase 15 aasta suurim tehingute arv, teatas kinnisvarabüroo 1Partner pressiteate vahendusel.
Rainer Vakra lahkub Tallinna Soojusest ja asub juhtima keskkonnaametit Rainer Vakra: keskkond on minu elu ja kirg
Tallinna Soojuse juhatajana töötav Rainer Vakra asub uuest aastast tööle keskkonnaameti peadirektorina.
Tallinna Soojuse juhatajana töötav Rainer Vakra asub uuest aastast tööle keskkonnaameti peadirektorina.