Äripäev • 17. oktoober 2016 kell 13:03

Eestlaste legomajast räägitakse juba Tšiilis

Kokkupandav betoonmaja Koda  Foto: Kodasema OÜ

Põhja-Euroopas asuva Eesti firma Kodasema on loonud maja, mida saab kokku panna või lahti võtta nelja tunniga, kirjutas eelmisel nädalal Tšiili uudisteportaal reportchile.net.

Lõuna-ameeriklastele tutvustatakse, et Koda – see on maja nimi – ei vaja eraldi vundamenti. See on valmistatud betoonist, koosneb elutoast, magamistoast, köögist ja vannitoast ning lisaks on majal väliterrass. Et majas elada, on see vaid vaja ühendada elektri- ja kanalisatsioonivõrguga, lisab väljaanne.

„Meie meelest võib Koda olla mis iganes: maja linna südames, suvila järve kaldal, hubane kohvik, kontor, ateljee, stuudio või isegi kooliruum,“ kirjutab väljaanne ja lisab, et 260ruutjalane (ligi 24 ruutmeetrise) Koja hind on 95 000 dollarit.

2013. aastal loodud Kodasema OÜ omanikeringis on Hannes Tamjärv, Kalev Ramjalg, Mart Nõmper, Armin Kõomägi, Indrek Prants, Katrin Idla, Üllar Mark jt.

Hetkel kuum