Läti ID-kaardiga saab Eestis ettevõtet asutada

Läti lipp.  Foto: Raul Mee
Äripäev • 25. oktoober 2016 kell 9:40

Eelmise nädala lõpust saavad lätlased oma ID-kaardiga Ettevõtjaportaalis Eesti äriregistriga elektrooniliselt suhelda, teatas registrite ja infosüsteemide keskus.

Läti on Ettevõtjaportaalis viies riik, mille elektroonilisi allkirju vastu võetakse. Sarnaselt Soome, Belgia ja Portugali ID-kaardile ning Leedu Mobiil-ID’le saavad nüüd ka lätlased enda riigi ID-kaardiga äriregistri Ettevõtjaportaali siseneda, avaldusi ja dokumente digitaalallkirjastada ning neid interneti teel Eesti äriregistrile edastada. Läti ID-kaardiga portaali kasutades muutub mugavamaks ka majandusaasta aruande esitamine, sest seda saab samas keskkonnas allkirjastada.

Äriregistri andmetel on Eesti erinevate äri- ja mittetulundusühingutega seotud 3294 lätlast.

Hetkel kuum