Äripäev • 27. oktoober 2016
Jaga lugu:

Kahte vedajat ootab karistus

Komisjon arutas autovedajate saadetud seletusi.  Foto: Andras Kralla

Eile tegi autokaubaveo komisjon majandusministeeriumile ettepaneku peatada kahe vedaja tegevusluba.

Majandusministeerium alustas kolmandas kvartalis haldusmenetlust 16 vedaja suhtes, kelle autovedude kontrollimisel nii Eesti kui välisriikide teedel oli avastatud raskeid autoveoalaseid õigusrikkumisi, mille eest on karistatud vedajat või vedu teostanud autojuhti. Eile vaatas  autokaubaveo komisjoni läbi vedajate selgitused, mis olid haldusmenetluste raames majandusministeeriumile esitatud, teatas ministeerium.

Raskematest rikkumistest esines kõige enam mootorsõiduki või autorongi lubatud täismassi rohkem kui 20protsendilist ületamist ning autojuhi sõidu- ja puhkeaja nõuete rikkumistest sõidumeeriku tööd häirida võimaldava seadme kasutamist.

Kahe vedaja suhtes, kelle autovedudel tuvastati korduvaid mootorsõiduki või autorongi lubatud täismassi rohkem kui 20protsendilisi ületamisi, tegi autokaubaveo komisjon ministeeriumile ettepaneku peatada ühele vedajale antud tegevusloa kehtivus 2 kuuks ning teisele vedajale mootorsõiduki kohta antud tegevusloa kehtivus 2 kuuks.

Jaga lugu:
Hetkel kuum