Reform pakkus riigikogu aseesimeheks Rõivast

Foto: Andres Haabu
Äripäev • 24. november 2016 kell 10:20

Reformierakondlasest riigikogu liikmed valisid täna fraktsioonile uue juhtkonna ning riigikogu aseesimehe ja parlamendikomisjonide aseesimeeste kandidaadid.

Reformierakonna fraktsioon otsustas hommikusel koosolekul ühehäälselt esitada riigikogu aseesimehe kandidaadiks erakonna esimehe Taavi Rõivase.

„Soovime pakkuda valitsusele tugevat parempoolset alternatiivi,“ ütles Taavi Rõivas.

Reformierakondlastest riigikogu liikmed toetasid ka Taavi Rõivase ettepanekut nimetada Reformierakonna fraktsiooni esimeheks Kristen Michal ja aseesimeesteks Hanno Pevkur ning Maris Lauri. 2015. aasta kevadest juhtis Reformierakonna fraktsiooni Urve Tiidus ning aseesimeesteks olid Valdo Randpere ja Meelis Mälberg.

Kristen Michal ütles, et Reformi opositsioon on põhimõtetest ja valikutest lähtuv, mitte hoiak ning head ja vajalikud otsused saavad neilt toe. „Meie vastasseis valitsusega tuleb kohtades, kus oma ettepanekutega seatakse kahtluse alla Eestile edu ja jõukust toonud põhimõtted, mis meile kallid – inimeste enda algatusvõime, ettevõtlikkus, töökuse ning tubliduse hindamine,“ lausus Michal.

Lisaks kinnitati täna kuue riigikogu komisjoni erakonnapoolsed aseesimehe kandidaadid – keskkonnakomisjoni Kalle Palling, kultuurikomisjoni Laine Randjärv, maaelukomisjoni Urmas Kruuse, majanduskomisjoni Toomas Kivimägi, rahanduskomisjoni Remo Holsmer ja väliskomisjoni Keit Pentus-Rosimannus.

Samuti otsustati, et riigieelarve kontrolli erikomisjoni esimehe kandidaat on Jürgen Ligi ning julgeolekuasutuste järelevalve erikomisjoni aseesimehe kohale kandideerib Arto Aas.

Hetkel kuum