Äripäev • 30. november 2016 kell 10:36

Eesti telemaastikul sünnib suurtehing

TV3 juht Priit Leito.  Foto: Andras Kralla

Rootsi meediakontsern Modern Times Group on Äripäevale teadaolevalt pannud müüki oma Balti ärid.

Modern Times Group, mis Eestis omab näiteks Viasati, TV3 ja TV6, müüb Balti ärisid tervikuna. Seejuures, kui Eestis on firma kanalid kahjumis, siis Lätis ja Leedus teenivad korralikku kasumit. Nii on Viasat AS olnud sel kümnendil pidevalt kahjumis ning TV3 omakapital oli aga lausa miinuses.

AS Äripäeva peadirektor Igor Rõtov ütles, et tema teada tehakse otsepakkumised ainult suurkorporatsioonidele ning võimalik, et ka Äripäeva emafirmale Bonnier. „Võib öelda ka kohe, et Bonnieril strateegilist huvi televisiooni investeerida tõenäoliselt pole, sest tegemist on langeva turuga,“ lisas Rõtov.

Äripäeva hinnangul käib tehing näiteks Hans H. Luige suuromanduses olevale Eesti Ekspressile üle jõu, küll aga võib ostu kaaluda ühel või teisel moel Eesti Meedia omanik Margus Linnamäe.

Hetkel kuum