Eesti sai juurde kaks uut riigiasutust

Uuest aastast on Eestis kaks uut riigiasutust: tervise ja heaolu infosüsteemide keskus ja riigi kaitseinvesteeringute keskus.  Foto: Erik Prozes
Äripäev • 3 jaanuar 2017

Sellest aastast lisandus Eestisse kaks riigistruktuuride tugiasutust.

1. jaanuarist alustas tegevust tervise ja heaolu infosüsteemide keskus (TEHIK), mis tegeleb Eesti e-tervise arendamise ja sotsiaalministeeriumi valitsemisala teiste info- ja kommunikatsioonitehnoloogia teenuste pakkumisega, kirjutas ERRi uudisteportaal.Uues asutuses ühendatakse e-tervise sihtasutuse, sotsiaalministeeriumi ning selle haldusala asutuste info- ja kommunikatsioonitehnoloogia teenused, e-teenuste arendamine ning suurandmete analüüs ja töötlus. Keskus moodustatakse sotsiaalministeeriumi IKT osakonna ja Eesti E-tervise SA rollide liitmisel, järk-järgult liituvad keskusega ka teiste haldusala asutuste IKT-üksused.2. jaanuarist alustas tööd riigi kaitseinvesteeringute keskus (RKIK), mis toetab kaitseministeeriumit, kaitseväge ja teisi valitsemisala asutusi hangete läbiviimisel, kinnisvara haldamisel ja korraldamisel.

Hetkel kuum