Äripäev • 9. jaanuar 2017 kell 12:00

Simson peatas Michali plaani

Kadri Simson.  Foto: Andres Haabu

Eelmise majandusministri Kristen Michali välja käidud riigiettevõtete valdusfirma loomise idee on uues valitsuses peatatud, kirjutab ERR.

Pärast Tallinna Sadama korruptsiooniskandaali avalikukstulekut avaldas toonane majandusminister Kristen Michal arvamust, et riigiettevõtete, eeskätt transpordiettevõte haldamise muudaks läbipaistvamaks ühe, riigi juhitava valdusfirma loomine. Uus koalitsioon on hakanud aga vastassuunas ujuma: nemad otsustasid mitmed riigifirmad hoopiski börsile viia, muuhulgas ka Tallinna Sadama, mis aga tähendab, et ühtse riikliku valdusfirma loomisest vähemalt Tallinna Sadama kontekstis enam rääkida ei saanud, kirjutab ERR.

Uus majandusminister Kadri Simson kinnitaski ERR.ee-le, et riigiettevõtete valdusfirma idee on uues valitsuses maha maetud. "Eelmine majandus- ja taristuminister Kristen Michal hakkas riigiettevõtete valdusfirmast rääkima Tallinna Sadama korruptsiooniafääri valguses. Uus valitsus Michali plaaniga ei jätka," kommenteeris Simson napilt.

Michal ei pea kursimuutust heaks ning selgitas, kontserni loomise idee oli ettevõtete korrastamine ning suurem tulu maksumaksjale, kokkuhoidu nägi ta ka laevastiku ühendamisest ning finantsvaldkonna, kinnisvara ja hangete sünergiast. "Uue valitsuse kava vaid mõne vähemusosaluse börsile viimisest on liiga väheambitsioonikas, kindlasti peaks erastamises vōtma julgema ja põhimõttelise hoiaku - kus turg toimib, seal riik ei pea olema kaupleja," ütles Michal.

Loe pikemalt ERRi uudisteportaalist.

Hetkel kuum