Äripäev • 16. jaanuar 2017 kell 11:01

Kreml: Putini kodulehte tabavad küberrünnakud iga päev

Kremli esindaja märkis, et Putini koduleht on iga päev küberrünnakute all.  Foto: PantherMedia/Scanpix

„Kui rääkida meie infosüsteemidele, inforessursile, meie meediale ja pankadele korraldatud küberrünnakutest, siis need käivad juba ammu,“ rääkis president Vladimir Putini pressisekretär Dmitri Peskov.

„On kõrgema intensiivsusega perioode ja madalama intensiivsusega,“ jätkas Peskov. „Aga see käib, see on ammune lugu.“

Tema sõnul on Venemaa võtnud kasutusele kõik vajalikud meetmed, et tagada „kriitiliselt tähtsate süsteemide“ küberturvalisus. Kremli esindaja märkis, et igapäevaste rünnakute all on näiteks presidendi koduleht. „On päevi, kui on tuhandeid lehele murdmise üritamisi ja saidi üle kontrolli võtmise katseid. Ja kui meie kompetentsed organid üritavad üles võtta nende rünnakute jälgi, siis need viivad Euroopa riikidesse ja USAsse, aga ka Kanadasse, Hiinasse ja Indiasse,“ rääkis Peskov.

Tema arust on arutu süüdistada küberrünnakutes teisi riike. „Nõustuge minuga, oleks ju arutu ja isegi naljakas, kui me astuksime üles mingite süüdistustega ametlike pealinnade vastu… Kuigi, muide, eelmisel aastal oli mitu presidendi kodulehe rünnakut ilmselgelt, otsustades intensiivsuse ja massi järgi sellised, mida üksikud häkkerid või rühmitused ei oleks suutnud korraldada. Need olid DDoS-rünnakud, ilmselgelt ei tegutsenud seal füüsilised isikud, aga me ei hakanud esinema mingite põhjendamatute süüdistustega,“ rääkis Peskov.

Hetkel kuum