Äripäev • 19. jaanuar 2017 kell 13:01

Riigihangete seadus tehakse ümber

Marko Mehilane  Foto: Advokaadibüroo Entsik & Partnerid

2007. aastast pärinev riigihangete seadus tehakse täielikult ümber, mis muudab nii ehitus- kui ka kinnisvaraettevõtete toimetamist, räägib advokaadibüroo Entsik & Partnerid vandeadvokaat Marko Mehilane Äripäeva juriidilisel seminaril.

„Kuigi seadust on siit-sealt muudetud, ei ole hankereeglistikku vahepealsetel aastatel laiapõhjaliselt reformitud. Praegu menetleb riigikogu uut riigihangete seadust, mille tulemusel kaasajastatakse kogu riigihankeregulatsiooni,“ tutvustas tunnustatud advokaat oma ettekannet.

„Käsitleme olulisemaid kavandatud muudatusi riigihangetes osalevale ehitusettevõtjale,“ sõnas Mehilane lisades, et sealhulgas kvalifitseerimisprotsessi lihtsustumist, hankelepingu kergemat muutmist ja pakkumuste konfidentsiaalsusega seonduvat.

Mehilane räägib seminaril „Ehitussektori 2017. aasta seadusemuudatused“ sellest, mis ehitustööde hangetes muutub, milliseid hankemenetluse liike ja millal uue seaduse järgi kasutada saab ning tohib. Ühtlasi võrdleb ta eelmist ja praegust riigihangete seadust ning jagab ettevõtjatele kasulikke nõuandeid.

Kui kaugele on uue riigihangete seaduse eelnõu menetlemine jõudnud, saad vaadata Riigikogu kodulehelt.

26. jaanuaril Tallinnas Blissi konverentsikeskuses toimuva juriidilise seminari kava vaadata ja registreerida saad siit.

Hetkel kuum