TOP 5 suurimat ärikinnisvaratehingut

Triple Net Capitali juht Heiti Riisberg leidis Olympic Entertainment Groupi 30 miljoni euroga ehitatud Hiltoni hotellile ostja 48 miljoni euroga.  Foto: Andres Haabu
1. veebruar 2017 kell 14:00
Uudised
Ainult tellijale

Möödunud aasta suurimaks ärikinnisvaratehinguks jäi Hiltoni hotelli ost 48 miljoni euroga.

Ärikinnisvara investeeringute turg oli konsultantsioonifirma Colliers International partneri Margus Tinno sõnul möödunud aastal tagasihoidlikum kui 2015. aastal. Kui vaadata tehinguid alates 400 000 eurost, oli turu kogumaht 2016. aastal 420 miljonit eurot. Võrreldes üle-eelmise aasta 599 miljoni euroga oli see 30% väiksem.

Suur erinevus tuleb sellest, et 2015. aastal investorite paigutatud rohkem kui pool miljardit eurot oli Eesti ärikinnisvara rekord. Kui 2016. aastal oli kalleim kinnisvaratehing East Capitali Hiltoni hotelli ost 48 miljoni euroga, siis aasta varem maksis kalleim tehing 130 miljonit – USA päritolu investeerimisfirma LCN Capital Partners käis just sellise summa välja Raadiku munitsipaalüürikorterite portfelli eest.

Eelmise aasta aktiivseimad investorid Eestis olid East Capital, Northern Horizon Capital ja EfTEN Capital.

Vaata möödunud aasta suurimaid ärikinnisvaratehinguid galeriist.

East Capital ostis Hiltoni hotelli Olympic Entertainment Groupilt 48 miljoni euroga. OEG ehitas hotelli 30 miljoni euroga.  Foto: Andres Haabu
Hetkel kuum