Põhiseaduskomisjon arutab presidendi puhkuse muutmist

20. märts 2017, 07:25
Oktoobris presidendiks valitud ja Kadrioru lossis tööle asunud Kersti Kaljulaidi meeskond tõstatas hiljuti presidendi puhkuse korra muutmise teema.
https://www.aripaev.ee/storyimage/EA/20170320/NEWS/170329999/AR/0/AR-170329999.jpg

Riigikogu põhiseaduskomisjon kaalub oma tänasel istungil muudatuste tegemist Vabariigi Presidendi puhkuse regulatsiooni, teatas riigikogu pressiteenistus.

Arutelu on ajendatud presidendi kantselei pöördumisest, mille kohaselt on presidendi puhkuse regulatsioon mitmeti mõistetav ning raskesti elluviidav.

"Presidendi töökorra seadusest tulenevat puhkuse regulatsiooni ei ole praktikas tõepoolest kunagi rakendatud ja ükski president ei ole seadusega võimaldatud puhkust kasutanud," ütles pressiteate vahendusel põhiseaduskomisjoni esimees Ken-Marti Vaher. "Presidendi kantselei soov muuta presidendi puhkuse regulatsioon õigusselgemaks ja paremini rakendatavaks on täiesti mõistetav."

Vaheri sõnul kavatseb komisjon analüüsida presidendi puhkuse regulatsiooniga seotud kitsaskohti ning kaaluda regulatsiooni muutmist.

Presidendi kantselei direktor Tiit Riisalo saatis veebruaris Riigikogule pöördumise, milles viitas probleemidele Vabariigi Presidendi puhkuse regulatsioonis. Riisalo palus parlamendil analüüsida ning vajadusel täpsustada kehtivat regulatsiooni nii, et oleks tagatud õigusselgus, regulatsioon oleks praktikas kohaldatav ning ei läheks vastuollu avaliku õiglustundega.

Põhiseaduskomisjoni istung algab kell 11.15. Istungile on kutsutud presidendi kantselei direktor Tiit Riisalo, presidendi õigusnõunik Paloma Krõõt Tupay ja presidendi kantselei siseosakonna juhataja asetäitja Mall Gramberg.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    20. March 2017, 07:25
    Otsi:

    Ava täpsem otsing