Äripäev • 20. aprill 2017 kell 4:26

Ratas: me ei jaga ühtki senti, mida täna olemas pole

Peaminister Jüri Ratas  Foto: Andras Kralla

Peaminister Jüri Ratas kinnitas riigieelarvestrateegiat kommenteerides, et valitsus teeb vaid kulutusi, millel on reaalne kate. Ta rõhutas "Aktuaalsele kaamerale", et valitsus ei ela tulevaste põlvede arvel.

Ratas kinnitas, et valitsus saab teha vaid kulutusi, millel on reaalne kate. "Me kindlasti ei jaga ühtegi senti, mida täna ei ole olemas," kinnitas ta. "Tänasel seisul on riigieelarvstrateegia tehtud väga konservatiivselt ja kindlasti pole seal selliseid tuluridasid sees, kus on õhku või mida on prognoositud poliitikute poolt üle," lisas ta.

 

Lõpuks tunnistas Ratas, et järgmisel kahel aastal lastakse eelarve kogunenud reservi arvel siiski 0,5-protsendisesse defitsiiti ning sellele järgneval aastal 0,3protsendisesse defitsiiti.Loe lähemalt ERRi uudisteportaalist.

Hetkel kuum