• Jaga lugu:

  Briti automüüja ostab neli United Motorsi esindust

  United Motorsi Tallinna salongFoto: Raul Mee

  Eestis seni vaid ühe esindusega Briti päritolu automüüja Inchcape ostab neli United Motorsi müügiesindust. Tehinguga saab firmast BMW ainuedasimüüja Eestis.

  Vaata ka Äripäeva Infopangast:

  Inchcape Motors Estonia OÜ

  United Motors AS

  Kokku 29 riigis tegutsev Inchcape ostab United Motorsi müügiesindused Tallinnas, Tartus, Pärnus ja Kohtla-Järvel. Peamiselt BMWde edasimüüjana tuntud firmale jääb siiski alles Peetris asuv esindus.
  Tehingu lõpuleviimine sõltub konkurentsiameti heakskiidust, mida Inchcape ootab lähinädalatel. Tingimusi ega hinda osapooled ei avalda. Äripäeva arvutuste kohaselt on United Motorsi kogu ettevõtte väärtus ca 10 mln eurot.
  Tehingu tulemusena saab Inchcape'ist BMW sõidukite ainuedasimüüja Eestis. Lisaks omandab firma United Motorsi Kia müügiäri.
  "United Motorsi BMW ja Kia äri omandamine on Inchcape'ile paeluv strateegiline võimalus," ütles ettevõtte kõneisik. BMWga on ettevõttel juba pikaajaline koostöö teistel turgudel, see võimaldab partnerlust veelgi arendada.
  Inchcape Motors Estonia OÜ on Jaguari, Land Roveri ja Mazda sõiduautode ametlik müügi-, hooldus- ja remondikeskus. Seni on firmal olnud Eestis vaid üks esindus, mis samuti asub Tallinna lähedal Peetris.
  Konkurentsiametile esitatud koondumise teates seisab, et üle maailma 29 turul tegutsev Suurbritannia kontsern Inchcape soovib tehinguga suurendada oma müügiesinduste arvu ja territoriaalset katvust Eestis ning laiendada Eestis esindatavate automarkide valikut.
  United Motors kuulub Rootsi Söderströmi perekonnale. Viimases Äripäeva jaekaubandusettevõtete TOPis oli United Motors käibelt 31. kohal, automüüjate seas ollakse Eestis suuruselt kuues firma. Aastal 2015 oli ettevõtte käive kokku 40,3 miljonit eurot, sellest 30,5 miljonit tuli automüügist. Puhaskasum oli tunamullu 594 000 eurot.
  Alates 2000. aastast on United Motors olnud Eestis BMW kaubamärgi esindaja, 2002. aastal lisandus valikusse MINI kaubamärk. Peamiselt tegelebki firma BMW autode ja mootorrataste jaemüügi ning teenindusega. Lisaks müüb firma 2006. aastast alates ka KIA sõidukeid – Pärnu ja Kohtla-Järve esindus ongi peamiselt sellele margile keskendunud.
  Inchcape'i kontserni emafirma peakontor on Suurbritannias ning ettevõte tegeleb üle maailma 29 turul kvaliteet- ja luksusautode hulgi- ja jaemüügiga. Eestis müüb firma seni ühes esinduses uusi Jaguare, Land Rovereid ja Mazdasid ning ka kasutatud autosid. Lisaks teeb firma kere- ja värvitöid ning müüb ja paigaldab varuosi.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Romek Kosenkranius: kolm probleemi, mille lahendamine toob investeeringud suvepealinna
Kohtumistel Pärnusse investeerida soovivate ettevõtjatega on koorunud välja kolm olulisemat ootust või probleemi, millele investorid lahendusi ootavad, kirjutab valimisliidu Pärnu Ühendab esinumber kohalikel valimistel Romek Kosenkranius vastuses Äripäeva küsitlusele.
Kohtumistel Pärnusse investeerida soovivate ettevõtjatega on koorunud välja kolm olulisemat ootust või probleemi, millele investorid lahendusi ootavad, kirjutab valimisliidu Pärnu Ühendab esinumber kohalikel valimistel Romek Kosenkranius vastuses Äripäeva küsitlusele.
Merko alustab Uus-Veerennis viienda etapiga
Merko Ehitus teatas esmaspäeval börsiteate vahendusel, et käivitab Tallinnas Uus-Veerenni korteriarendusprojekti viienda etapi.
Merko Ehitus teatas esmaspäeval börsiteate vahendusel, et käivitab Tallinnas Uus-Veerenni korteriarendusprojekti viienda etapi.
Raadiohommikus: verelaskmine aktsiaturgudel ja ämbrid LHV märkimisõigusega
Teeme värske kokkuvõtte verelaskmisest maailma aktsiaturgudel ja proovime hinnata, kas oleme sisenemas karuturule või on hoopis tegemist hea ostukohaga.
Teeme värske kokkuvõtte verelaskmisest maailma aktsiaturgudel ja proovime hinnata, kas oleme sisenemas karuturule või on hoopis tegemist hea ostukohaga.
Skandaalne Theranos kulutas vilepuhuja jälitamisele 150 000 dollarit
USA ärimaailma üks oodatumaid kohtulahinguid on tuure kogumas - sel nädalal andis oma ütlused vereproovi revolutsiooni lubanud Theranose ekstöötaja ning vilepuhuja Erika Cheung, vahendab CNN.
USA ärimaailma üks oodatumaid kohtulahinguid on tuure kogumas - sel nädalal andis oma ütlused vereproovi revolutsiooni lubanud Theranose ekstöötaja ning vilepuhuja Erika Cheung, vahendab CNN.