• Jaga lugu:

  Ülikool otsib raamatukogule uut ehitajat

  TÜ raamatukogu.Foto: Sille Annuk, Postimees/Scanpix

  Tartu ülikool kuulutas välja riigihanke, et leida ülikooli raamatukogule uus ehitaja, kes pikalt veninud tööd lõpetaks.

  Hanke võitva firma ülesanne on lõpetada katkenud ehitustööd. Ära teha tuleb kõik, mida projekt ette näeb ja rekonstrueerida ka hoone esine väljak ja ehitada valmis raamatukogu sisemus.
  Värskelt välja kuulutatud hankele saab pakkumisi teha 12. juuli hommikuni, seejärel hakkab ülikool neid sõeluma. Lõplikult valmis ei saa raamatukogu veel niipea – hanketeatest selgub, et ehituse plaanitud kestus on 17 kuud ehk rohkem kui poolteist aastat.
  Ehitus on jaotatud mitmesse etappi – esimene osa hõlmab töid külastajatele nähtavas osas, teine etapp aga ehitust suletud aladel, näiteks keldrihoidlates ja trepikodades. Külastajaid võib raamatukogu seega teenindama hakata juba varem.
  Tartu ülikooli raamatukogu renoveerimine algas mullu kevadel ning töö pidi 6,7 miljoni euro eest tegema YIT Ehitus, kusjuures külastajatele oleks raamatukogu pidanud avatama juba eelmise aasta sügisel.
  Selle aasta alguses otsustas ülikool aga YITiga sõlmitud lepingu lõpetada, kuna ülikooli teatel ei pidanud ehitusfirma tähtaegadest kinni. Ülikool ja YIT vaidlevad jätkuvalt selle üle, kes, kas ja kellele töö katkemisega seoses kui palju raha võlgu on.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Hästi sihitud piirangud, aga viirus lendas juba radarist välja
Niisuguseid koroonameetmeid, nagu nüüd välja kuulutati, läks vaja juba enne valimispäeva, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Niisuguseid koroonameetmeid, nagu nüüd välja kuulutati, läks vaja juba enne valimispäeva, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Aasia aktsiaturud on langemas
Aasia aktsiaturud on täna langenud, sest bitcoini hinnarekordi ja USA aktsiaturgude tõusuga seotud optimism leevenes ja seda hakkasid asendama värsked mured Hiina kinnisvarasektori pärast, vahendab Reuters.
Aasia aktsiaturud on täna langenud, sest bitcoini hinnarekordi ja USA aktsiaturgude tõusuga seotud optimism leevenes ja seda hakkasid asendama värsked mured Hiina kinnisvarasektori pärast, vahendab Reuters.
Ehitushinnad on aastaga kasvanud 12 protsenti
Ehitusplatsil tekkivad kulud hüppasid kvartaliga 5 ja aastatagusega võrreldes 11,8%, üle kahe kolmandiku hinnatõusust tuli ehitusmaterjalide hinnakasvust.
Ehitusplatsil tekkivad kulud hüppasid kvartaliga 5 ja aastatagusega võrreldes 11,8%, üle kahe kolmandiku hinnatõusust tuli ehitusmaterjalide hinnakasvust.
Piletilevi ostis Leedu konkurendi
Rahvusvaheliselt piletimüügi ja sündmuskorralduse valdkonnas tegutsev Piletilevi Group, kellele kuuluvad Eestis Piletilevi, Lätis BilesuServiss ja Leedus Bilietai piletimüügi keskkonnad, omandas lisaks Leedu piletite vahendusteenuse pakkuja Tiketa.
Rahvusvaheliselt piletimüügi ja sündmuskorralduse valdkonnas tegutsev Piletilevi Group, kellele kuuluvad Eestis Piletilevi, Lätis BilesuServiss ja Leedus Bilietai piletimüügi keskkonnad, omandas lisaks Leedu piletite vahendusteenuse pakkuja Tiketa.