Äripäev • 16. juuni 2017 kell 7:52

Uuenduste auhind läks taas LHVsse

LHV võitis teist aastat järjest pankade uuenduste auhinna.  Foto: Andras Kralla

Teist aastat järjest võitis Eesti Pangaliidu innovatsioonipreemia LHV. Tänavu tõi auhinna palgamakse lahendus.

LHV ning Maksu- ja Tolliameti koostöös arendatud palgamakse lahenduse abil saavad ettevõtjad tasuda töötajate palgad, deklareerida tööjõumaksud ja need ka ühes kanalis tasuda.

“Kõige arenenum ja kolmandate osapooltega integreeritum ning kõrgeima lisandväärtusega teenus. Tõeline innovatsioon,” kirjeldas võidutööd žürii esimees, investor ja ettevõtja Indrek Kasela. “Hea näide panga ja avaliku sektori koostööst. Teeb ettevõtja elu lihtsamaks ja näitab teed, missugused tuleviku finantsteenused olema peaksid,” täiendas žürii töös osalenud ettevõtja Rain Rannu.

Auhinda vastu võttes toonitas LHV Panga juhatuse esimees Erki Kilu, et vähemalt pool tunnustusest kuulub Maksu- ja Tolliametile. „Eriti hea meel on, et žürii tõstis esile just protsessi innovatsiooni, sest tehnoloogilisi uuendusi oli palgamakse puhul vähem – põhiline innovatsioon seisneski andmevahetuses panga ja ameti vahel ning selleks vajalike protsesside väljatöötamises.“

Konkursil osales kokku viis tööd - LHV palgamakse, LHV Eesti esimene viipemakse terviklahendus, Nordea koodirakendus, SEB videonõustamine ja Swedbanki nutiterminal

Töid hindas žürii koosseisus: investor ja ettevõtja Indrek Kasela, Tarbijakaitseameti peadirektor Andres Sooniste, Euroopa Innovatsiooniakadeemia asutaja Alar Kolk, Geenius.ee peatoimetaja Hans Lõugas ning ettevõtja ja Fortumo asutaja Rain Rannu.

Pangaliidu esimese innovatsioonipreemia LHV krüptoraha platvorm Cuber.

Hetkel kuum