Mait Kraun • 21. juuni 2017 kell 14:43

Ekspress trükifirma: sektorit ohustavad mitmed riskid

Printalli müügidirektor Margus Liivamägi.  Foto: Raul Mee

Ekspress Grupi trükifirma Printalli müügitulu ja kasum langesid veidi ning ettevõte kirjutab, et sektorit ohustavad mitmed riskid.

Äripäeva infopanka jõudnud ettevõtte majandusaasta aruandest selgub, et trükiteenuseid pakkuva Printall ASi müügitulu langes 2016. aastal (eelneva aastaga võrreldes) 1protsendi võrra, 25,6 miljoni euroni. Ärikasum langes seejuures aga 425 000 euro võrra, 2,88 miljoni euroni (-13 protsenti).

Ettevõttes töötas eelmisel aastal keskmiselt 224 inimest, võrreldes 2015. aastaga tõusis see näitaja 7 võrra. Käive töötaja kohta langes 4 protsenti, 114 218 euroni. Keskmine brutotasu tõusis 4 protsenti, 1328 euroni kuus.

 

Unknown body type: x-im/content-part infopank

AS Printall põhitegevusala on perioodiliste ajakirjade ja ajalehtede ning reklaammaterjalide trükkimine, selgub aruandest. Ekspordimaht moodustas 60 protsenti müügituludest. Peamiselt toimus eksport Rootsi, Norra, Soome, Venemaale, Prantsusmaale, Taani, Leetu, Lätti, Hollandisse, Saksamaale ja Inglismaale.

„2017. aasta Printalli eesmärkideks on trükimasinate ühtlane koormamine, ekspordi kasv ja jätkuv efektiivsuse tõstmine,“ kirjutas ettevõte oma tegevusaruandes. Peamisteks riskideks peab Printall trükimasinate vaba võimsuse suurenemist Euroopa riikides, mis kasvatab konkurentsi, samuti ajalehtede trükkimise edasist vähenemist.

Printall kuulub 100protsendiliselt Ekspress Grupp ASile. Eelmisel ja üle-eelmisel aastal firmast dividende ei võetud.

Põhjalikumalt saab tutvuda firma majandustulemustega Äripäeva infopangas.

Hetkel kuum