Mait Kraun • 23. juuni 2017 kell 14:30

Vineerifirma Balti Spoon kahekordistas kasumi

Vineeritootmine, pilt on illustreeriv  Foto: Raul Mee

Vineerifirma Balti Spoon suurendas tublisti käivet ning kahekordistas kasumi.

Äripäeva infopanka jõudnud ettevõtte majandusaasta aruandest selgub, et dekoratiivvineeri tootmise ja müügiga tegeleva Balti Spoon OÜ müügitulu kasvas 2016. aastal (võrreldes eelneva aastaga) 13 protsenti, 22,88 miljoni euroni. Ärikasum tõusis 1,04 miljoni euro võrra, 2,09 miljoni euroni (+100 protsenti).

Ettevõttes töötas 2016. aastal keskmiselt 294 inimest, võrreldes eelneva aastaga vähenes see näitaja 6 võrra. Käive töötaja kohta tõusis 15 protsenti, 77 834 euroni. Keskmine brutotasu tõusis 10 protsenti, 1175 euroni.

 

Unknown body type: x-im/content-part infopank

Eelmise aasta müügitulust moodustas 97 protsenti eksport, kirjutas ettevõte oma tegevusaruandes. „Viimastel aastatel kasutusele võetud erinevad meetmed ja tehtud arendustööd on ootuspäraselt tõstnud tootmise efektiivsust ja suurendanud müügitulu.“

Ettevõtte omanikud on Atlantic Veneer Corporation (81 protsenti) ja Moehring Group Holding LP (19 protsenti). Eelmisel ja üle-eelmisel aastal firmast dividende ei võetud.

Põhjalikumalt saab tutvuda firma majandustulemustega Äripäeva infopangas

Hetkel kuum