• Jaga lugu:

  Eston Ehitus: ehitusturul on olukord muutunud raskeks

  Ehitus. Pilt on illustratiivne.Foto: Andras Kralla

  Nordeconi tütarfirma Eston Ehituse müügitulu langes, aga ärikasum tõusis. Ettevõte kirjutab oma aruandes, et ehitusturul on olukord muutumas järjest raskemaks.

  Äripäeva infopanka jõudnud ettevõtte majandusaasta aruandest selgub, et elamude ja teiste hoonete ehitusega tegeleva Eston Ehitus ASi müügitulu langes 2016. aastal 16 protsenti, 10,46 miljoni euroni. Ärikasum tõusis 179 495 euro võrra, 480 685 euroni (+60 protsenti).
  Ettevõttes töötas mullu kokku 27 inimest, võrreldes 2015. aastaga suurenes see näitaja ühe võrra. Käive töötaja kohta langes 19 protsenti, 387 322 euroni.
  Esialgsetel andmetel ehitasid Eesti ehitusettevõtted 2016. aastal Eestis ja välisriikides kokku 2,1 miljardi euro eest, mis oli 3 protsenti rohkem kui 2015. aastal, teatab statistikaamet. Ehitusmahud suurenesid pärast kaheaastast langusperioodi, kirjutas ettevõte oma tegevusaruandes.

  Unknown body type: x-im/content-part infopank

  „Kiire palgakasv, deflatsioon ja madalamad tööjõumaksud suurendasid majapidamiste ostujõudu, millel oli positiivne mõju jaemüügile ning teistele, sisetarbimisega seotud tegevusaladele,“ kirjutati aruandes.
  Konkurents kasvab
  „Ehitushangetel on tunda tihenevat konkurentsi ja agressiivsemat hinnapakkumist. Ehitusevaldkonna kasumlikkuse hoidmine on sellest tulenevalt järgmisel aastal suureks väljakutseks,“ kirjutas ettevõte. Järgmise aasta käibeks prognoositakse 16,3 miljonit eurot ning ärikasumiks 0,78 miljonit eurot.
  Eston Ehitus ASi emafirma on Nordecon AS. Eelmisel ja üle-eelmisel aastal tütarfirmast dividende ei võtnud.
  Põhjalikumalt saab tutvuda firma majandustulemustega Äripäeva infopangas
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Gregor Raudvere: kalli elektri kurja juur
Iga ministeerium, kohalik omavalitsus ning eri ametiasutused vaatavad energeetikat vaid oma mätta otsast ja just seda suppi me praegu kõrge elektri hinna näol helbime, kirjutab ettevõtja, OÜ Adepte Group juhatuse liige Gregor Raudvere.
Iga ministeerium, kohalik omavalitsus ning eri ametiasutused vaatavad energeetikat vaid oma mätta otsast ja just seda suppi me praegu kõrge elektri hinna näol helbime, kirjutab ettevõtja, OÜ Adepte Group juhatuse liige Gregor Raudvere.
Elektriautotootjad SECiga pahuksis
USA Väärtpaberi-ja Börsikomisjon (SEC) on nii Tesla kui ka Lucid Motorsi uurimise alla võtnud, vahendab Yahoo Finance.
USA Väärtpaberi-ja Börsikomisjon (SEC) on nii Tesla kui ka Lucid Motorsi uurimise alla võtnud, vahendab Yahoo Finance.
Elektri hind tõusis uue rekordini Novembri algusega võrreldes 15kordne tõus
Eesti piirkonnas on elektri hind täna rekordiliselt kõrge, keskmine megavatt-tunni hind ulatub enam kui 290 euroni, selgub Nord Pooli andmetest.
Eesti piirkonnas on elektri hind täna rekordiliselt kõrge, keskmine megavatt-tunni hind ulatub enam kui 290 euroni, selgub Nord Pooli andmetest.
Tööstur: tootjad peaksid julgemalt hindu tõstma
"Et ettevõtted oleksid tugevad, arendaksid tootmistehnoloogiaid ja saaksid teha rohelisemaid valikuid, on toote hinna tõstmine paratamatu," ütles mööblitootja Bed Factory Sweden juht Indrek Aasna hiljuti konverentsil "Tööstuse äriplaan 2022".
"Et ettevõtted oleksid tugevad, arendaksid tootmistehnoloogiaid ja saaksid teha rohelisemaid valikuid, on toote hinna tõstmine paratamatu," ütles mööblitootja Bed Factory Sweden juht Indrek Aasna hiljuti konverentsil "Tööstuse äriplaan 2022".