Mait Kraun • 30 juuni 2017

Eston Ehitus: ehitusturul on olukord muutunud raskeks

Ehitus. Pilt on illustratiivne.  Foto: Andras Kralla

Nordeconi tütarfirma Eston Ehituse müügitulu langes, aga ärikasum tõusis. Ettevõte kirjutab oma aruandes, et ehitusturul on olukord muutumas järjest raskemaks.

Äripäeva infopanka jõudnud ettevõtte majandusaasta aruandest selgub, et elamude ja teiste hoonete ehitusega tegeleva Eston Ehitus ASi müügitulu langes 2016. aastal 16 protsenti, 10,46 miljoni euroni. Ärikasum tõusis 179 495 euro võrra, 480 685 euroni (+60 protsenti).

Ettevõttes töötas mullu kokku 27 inimest, võrreldes 2015. aastaga suurenes see näitaja ühe võrra. Käive töötaja kohta langes 19 protsenti, 387 322 euroni.

Esialgsetel andmetel ehitasid Eesti ehitusettevõtted 2016. aastal Eestis ja välisriikides kokku 2,1 miljardi euro eest, mis oli 3 protsenti rohkem kui 2015. aastal, teatab statistikaamet. Ehitusmahud suurenesid pärast kaheaastast langusperioodi, kirjutas ettevõte oma tegevusaruandes.

Unknown body type: x-im/content-part infopank

„Kiire palgakasv, deflatsioon ja madalamad tööjõumaksud suurendasid majapidamiste ostujõudu, millel oli positiivne mõju jaemüügile ning teistele, sisetarbimisega seotud tegevusaladele,“ kirjutati aruandes.

Konkurents kasvab

„Ehitushangetel on tunda tihenevat konkurentsi ja agressiivsemat hinnapakkumist. Ehitusevaldkonna kasumlikkuse hoidmine on sellest tulenevalt järgmisel aastal suureks väljakutseks,“ kirjutas ettevõte. Järgmise aasta käibeks prognoositakse 16,3 miljonit eurot ning ärikasumiks 0,78 miljonit eurot.

Eston Ehitus ASi emafirma on Nordecon AS. Eelmisel ja üle-eelmisel aastal tütarfirmast dividende ei võtnud.

Põhjalikumalt saab tutvuda firma majandustulemustega Äripäeva infopangas

Hetkel kuum