• Jaga lugu:

  Eestlaste andmeidu läks ameeriklastele

  Planet OSi asutaja ja tegevjuht on Rainer Sternfeld.Foto: Scanpix/Postimees/Tiina Kõrtsini

  USAst pärit andmefirma Intertrust ostis ära eestlaste asutatud idufirma Planet OS, mis tegeleb keskkonnaandmete analüüsiga.

  Peaasjalikult andmeturvalisuse ja riskijuhtimisega tegeleva Intertrusti tegevjuht Talal G. Shamoon kiitis pressiteates eestlaste alustatud teenust taevani ja ütles, et koos Intertrusti enda lahendustega saavad firmad üles ehitada võimsa tööstusettevõtete suunatud andmeplatvormi.
  Kolm aastat tagasi reaalset tegevust alustanud Planet OSi asutaja ja tegevjuht on Rainer Sternfeld, kes on Eesti avalikkuses kõige rohkem tuntud kui vabadussõja võidusamba kavandi autor. Tal on olnud teisigi idufirmasid, muu hulgas on ta kaasa löönud GrabCADi nõukogus ning töötanud tööstushiius ABB Balti arendusjuhina
  Planet OS tegeleb suuremahuliste keskkonnaandmetega. Ettevõte on tehnoloogiaportaalile Geenius selgitanud, et nende suur idee on ühendada kõik  killustunud maailma keskkonna- ja sensorandmed ning teha need kättesaadavaks.
  Sisuliselt võimaldab firma teenus näiteks tööstusettevõtetel eri allikatest pärit andmeid hallata ja visualiseerida. Seni on ettevõte olnud edukas eelkõige tuuleparkide juures ning ongi end positsioneerinud peamiselt taastuvenergia turule.
  Planet OS-i üks klientidest ja suurim investor on näiteks Saksa hiidkontserni RWE kuuluv taastuvenergiafirma Innogy. Idufirmade kohta teavet koondava firma Funderbeam andmetel paigutas Innogy eelmisel aastal firmasse 5 miljonit dollarit investeerinud. Toonase tehingu järgi oli firma valuatsioon 33,3 miljonit dollarit.
  Tehnoloogiaportaal Geenius kirjutab, et Intertrust ise oli samuti varem Planet OSi aktsionär ning tegi ülevõtupakkumise. Portaali andmetel ei liikunud tehingu käigus raha, vaid ainult aktsiad. Tehingu detaile osapooled ei avalda.
  Kogu Planet OSi tiim liitub Intertrustiga ning firma hakkab siin kandma nime Intertrust Estonia. IT-turbele keskendunud USA firma plaanib ka siinset arenduskeskust kasvatada. Firma tegevjuht Shamoon märkis, et Eesti on IT-vallas üle maailma tuntud ning viitas, et firma plaanib siia juurde palgata nii klassikalisi tarkvaraarendajaid kui ka turvasüsteemide arendusele keskendunud inimesi.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Personalijuht: ainult kaugtöö toob negatiivsed tagajärjed
See, et valdav osa ettevõtetest tuli kriisi ajal kaugtöö režiimiga edukalt toime, ei tähenda, et see ongi ideaalne töömuster, pigem soovitan kaug- ja kontoritööd kombineerivaid hübriidlahendusi, kirjutab kaugtöö tegija märgise pälvinud Finestmedia personalijuht Pille-Riin Pillav.
See, et valdav osa ettevõtetest tuli kriisi ajal kaugtöö režiimiga edukalt toime, ei tähenda, et see ongi ideaalne töömuster, pigem soovitan kaug- ja kontoritööd kombineerivaid hübriidlahendusi, kirjutab kaugtöö tegija märgise pälvinud Finestmedia personalijuht Pille-Riin Pillav.
BP teenis suure kasumi ning maksab kopsakat dividendi
Suurbritannia naftafirma BP suurendas dividende ning aktsiate tagasioste, samuti suudeti teises kvartalis teenida oodatust rohkem kasumit, mis pani aktsia kiiresti tõusma, vahendab Reuters.
Suurbritannia naftafirma BP suurendas dividende ning aktsiate tagasioste, samuti suudeti teises kvartalis teenida oodatust rohkem kasumit, mis pani aktsia kiiresti tõusma, vahendab Reuters.
Rootsist ähvardab tsemendikriis
Rootsit ähvardab tsemendikriis ja halvimal juhul mõjutab see 170 000 inimese töökohti, kirjutab Kauppalehti.
Rootsit ähvardab tsemendikriis ja halvimal juhul mõjutab see 170 000 inimese töökohti, kirjutab Kauppalehti.
Kantsler Priskel tuleb ametist lahkuda
Nädal pärast peaministri mõista andmist, et sotsiaalministeeriumi juhtkonnas tuleb teha muutusi, teatasid ministeeriumi ministrid, et lahkuda tuleb kantsleril.
Nädal pärast peaministri mõista andmist, et sotsiaalministeeriumi juhtkonnas tuleb teha muutusi, teatasid ministeeriumi ministrid, et lahkuda tuleb kantsleril.