• Jaga lugu:

  Osula Graanul kasvatas kasumit poole võrra

  PuitFoto: Erik Prozes

  Puidufirma Osula Graanul kasvatas käivet kolmandiku võrra ning kasumit poole võrra, vaatamata sellele, et aasta teine pool oli turgudel sooja ilma tõttu keeruline.

  Äripäeva infopanka jõudnud ettevõtte majandusaasta aruandest selgub, et puidutoodete tootmisega tegeleva Osula Graanul OÜ müügitulu kasvas 2016. aastal 33 protsenti, 30,1 miljoni euroni. Ärikasum suurenes 1,07 miljoni euro võrra, 3,26 miljoni euroni (võrreldes eelneva aastaga).
  Ettevõttes töötas eelmisel aastal keskmiselt 32 inimest, võrreldes 2015. aastaga langes see näitaja ühe võrra. Käive töötaja kohta tõusis 37 protsenti, 940 250 euroni kuus. Keskmine brutotasu tõusis 1protsendi, 1637 euroni kuus.

  Unknown body type: x-im/content-part infopank

  „Aruandeaastal tootis ettevõte 249 000 tonni puidugraanuleid, mis oli vähem kui planeeritud (285 000 tonni). Aasta teine pool oli müügiturgudel keeruline – nõudlus oli madal,“ kirjutas ettevõte oma tegevusaruandes. „Järjekordne soe talv Euroopas vähendas puidugraanulite tarbimist ja laomahtude täitumise tõttu tuli aasta teisel poolel tootmismahte vähendada.“
  „2017. aasta eesmärk on stabiilne täismahus tootmine. Koostootmisjaamast saadava täiendava soojusenergiaga kasvab toorme kuivatamisvõimsus ning tehas saavutab oma maksimaalse tootmisvõimsuse (350 000 tonni).“
  Osula Graanul OÜ tegevusalaks on saepurust pressitud küttegraanulite tootmine Võrumaal asuvas tehases. Ettevõte kuulub Euroopa suurima puidugraanulitootja AS Graanul Invest gruppi. Eelmisel ja üle-eelmisel aastal firmast dividende ei võetud.
  Põhjalikumalt saab tutvuda firma majandustulemustega Äripäeva infopangas
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Raivo Kokser: ettevõtlust hävitavatest vaktsiinipassidest tuleb loobuda
Valitsus hoiab ettevõtlust ahistavast vaktsiinipassi poliitikast kinni raskesti mõistetava järjekindlusega, kirjutab väikeettevõtja Raivo Kokser (EKRE).
Valitsus hoiab ettevõtlust ahistavast vaktsiinipassi poliitikast kinni raskesti mõistetava järjekindlusega, kirjutab väikeettevõtja Raivo Kokser (EKRE).
Tark planeerija kasvab miljonäriks
Oma kodu ostmise soovist ja teiste rahaasjade juhtimisest välja kasvanud investeerimispisik on toonud Kadri Mäsaku sinnamaale, et tal on abikaasaga ligemale miljoni euro suurune investeerimisportfell, mis on toonud mõlemale finantsvabaduse.
Oma kodu ostmise soovist ja teiste rahaasjade juhtimisest välja kasvanud investeerimispisik on toonud Kadri Mäsaku sinnamaale, et tal on abikaasaga ligemale miljoni euro suurune investeerimisportfell, mis on toonud mõlemale finantsvabaduse.
Rimi tõstab rekordiliselt palka, olles valmis enamakski
Käesoleva aasta alguses on Rimi otsustanud teha ajaloo suurima palgatõusu kõigile oma töötajatele, ütles Rimi ostudirektor Maris Rannus.
Käesoleva aasta alguses on Rimi otsustanud teha ajaloo suurima palgatõusu kõigile oma töötajatele, ütles Rimi ostudirektor Maris Rannus.
Sberbank ostab Stockmanni nime all toimiva Venemaa ettevõtte
Venemaa riigile kuuluv Sberbank ostab AO Stockmanni osaluse Vene ettevõttelt Reviva, kellele Soome börsifirma müüs selle 2015. aastal.
Venemaa riigile kuuluv Sberbank ostab AO Stockmanni osaluse Vene ettevõttelt Reviva, kellele Soome börsifirma müüs selle 2015. aastal.