Mait Kraun • 11 august 2017

Osula Graanul kasvatas kasumit poole võrra

Puit  Foto: Erik Prozes

Puidufirma Osula Graanul kasvatas käivet kolmandiku võrra ning kasumit poole võrra, vaatamata sellele, et aasta teine pool oli turgudel sooja ilma tõttu keeruline.

Äripäeva infopanka jõudnud ettevõtte majandusaasta aruandest selgub, et puidutoodete tootmisega tegeleva Osula Graanul OÜ müügitulu kasvas 2016. aastal 33 protsenti, 30,1 miljoni euroni. Ärikasum suurenes 1,07 miljoni euro võrra, 3,26 miljoni euroni (võrreldes eelneva aastaga).

Ettevõttes töötas eelmisel aastal keskmiselt 32 inimest, võrreldes 2015. aastaga langes see näitaja ühe võrra. Käive töötaja kohta tõusis 37 protsenti, 940 250 euroni kuus. Keskmine brutotasu tõusis 1protsendi, 1637 euroni kuus.

Unknown body type: x-im/content-part infopank

„Aruandeaastal tootis ettevõte 249 000 tonni puidugraanuleid, mis oli vähem kui planeeritud (285 000 tonni). Aasta teine pool oli müügiturgudel keeruline – nõudlus oli madal,“ kirjutas ettevõte oma tegevusaruandes. „Järjekordne soe talv Euroopas vähendas puidugraanulite tarbimist ja laomahtude täitumise tõttu tuli aasta teisel poolel tootmismahte vähendada.“

„2017. aasta eesmärk on stabiilne täismahus tootmine. Koostootmisjaamast saadava täiendava soojusenergiaga kasvab toorme kuivatamisvõimsus ning tehas saavutab oma maksimaalse tootmisvõimsuse (350 000 tonni).“

Osula Graanul OÜ tegevusalaks on saepurust pressitud küttegraanulite tootmine Võrumaal asuvas tehases. Ettevõte kuulub Euroopa suurima puidugraanulitootja AS Graanul Invest gruppi. Eelmisel ja üle-eelmisel aastal firmast dividende ei võetud.

Põhjalikumalt saab tutvuda firma majandustulemustega Äripäeva infopangas

Hetkel kuum