• Jaga lugu:

  Enn Veskimägi läheb Eesti Raudtee nõukokku

  Enn VeskimägiFoto: Andras Kralla

  Eesti Raudtee nõukokku saab kaks tuntud tippjuhti-ettevõtjat: Estonian Celli juhatuse liige Siiri Lahe ja mööblitootja Standard juht Enn Veskimägi.

  Ettepaneku nõukokku just Lahe ja Veskimägi viia tegi Erkki Raasukese tüüritud niinimetatud nimetamiskomitee, mis peaks seisma hea selle eest, et riigifirmade nõukogudesse kuuluvad asjalikud ja kompetentsed inimesed.
  Tippjuhid kinnitas Eesti Raudtee nõukogu liikmete ametisse majandus- ja taristuminister Kadri Simson, kelle sõnul võikski nende pikaajaline edukas juhtimiskogemus olla abiks ka Eesti Raudtee juhtimisel.
  „Eesti Raudtee on väheneva kaubaveomahu tõttu keeruliste valikute ees, kuid vaatamata raskele ajale vajab ettevõte ka tulevikus mõistlikke investeeringuid ja tulevikku vaatavat arenguplaani,“ lisas Simson.
  Lahe on suurtööstuse, Eesti suurima elektritarbija Estonian Celli juhatuse liige ja finantsdirektor, varem on ta olnud näiteks Tallinna Vee juhatuses.
  Veskimägi on juba 23 aastat kuulunud kaubandus-tööstuskoja juhatusse ning tüürib enam kui 20 aastat mööblifirmat Standard.
  Lahe ja Veskimägi volitused kestavad kolm aastat. Nendega koos jätkavad Eesti Raudtee nõukogus ka selle esimees, kunagine VKG juht Priit Rohumaa, rahandusministeeriumi asekantsler Raigo Uukkivi ning majandusministeeriumi ekspert Ain Tatter.
  Nõukogust pidi lahkuma Tiit Riisalo, kes oli 2015. aastani Isamaa ja Res Publica Liidu peasekretär, ent asus mullu oktoobris tööle presidendi kantselei direktorina.
  Eesti Raudtee pole sugugi esimene riigifirma, mille nõukogudega nimetamiskomitee soovitusel eksperdid liituvad. Näiteks määras Simson mais komitee arvamuse põhjal elektrivõrgu süsteemihalduri Eleringi nõukokku pikalt Eesti-Soome energiakoostööga tegelenud Soome firma Pohjolan Voima eksjuhi Timo Rajala ning ettevõtja Toomas Põllu.
  Raudteel kaubaveoga tegeleva riigifirma EVR Cargo nõukokku määras majandusminister toona aga muu hulgas logistika- ja tööstusettevõtja Neeme Jõgi ning logistikaärimehe Madis Ermo. Reisijaveo Elroni nõukokku sai mais aga eksperdina Circle K Eesti juhataja Kai Realo.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Personalijuht: ainult kaugtöö toob negatiivsed tagajärjed
See, et valdav osa ettevõtetest tuli kriisi ajal kaugtöö režiimiga edukalt toime, ei tähenda, et see ongi ideaalne töömuster, pigem soovitan kaug- ja kontoritööd kombineerivaid hübriidlahendusi, kirjutab kaugtöö tegija märgise pälvinud Finestmedia personalijuht Pille-Riin Pillav.
See, et valdav osa ettevõtetest tuli kriisi ajal kaugtöö režiimiga edukalt toime, ei tähenda, et see ongi ideaalne töömuster, pigem soovitan kaug- ja kontoritööd kombineerivaid hübriidlahendusi, kirjutab kaugtöö tegija märgise pälvinud Finestmedia personalijuht Pille-Riin Pillav.
Euroopa aktsiaturud tõusid uue rekordini
Börsifirmade tugevad tulemused aitasid viia Euroopa aktsiaturud uute rekorditeni, vahendab Reuters.
Börsifirmade tugevad tulemused aitasid viia Euroopa aktsiaturud uute rekorditeni, vahendab Reuters.
Rootsist ähvardab tsemendikriis
Rootsit ähvardab tsemendikriis ja halvimal juhul mõjutab see 170 000 inimese töökohti, kirjutab Kauppalehti.
Rootsit ähvardab tsemendikriis ja halvimal juhul mõjutab see 170 000 inimese töökohti, kirjutab Kauppalehti.
Kantsler Priskel tuleb ametist lahkuda
Nädal pärast peaministri mõista andmist, et sotsiaalministeeriumi juhtkonnas tuleb teha muutusi, teatasid ministeeriumi ministrid, et lahkuda tuleb kantsleril.
Nädal pärast peaministri mõista andmist, et sotsiaalministeeriumi juhtkonnas tuleb teha muutusi, teatasid ministeeriumi ministrid, et lahkuda tuleb kantsleril.