Mait Kraun • 31 august 2017

Ecolines teenis Eestis mullu kopsaka kasumi

Marina Meiner, Ecolines Estonia juhatuse liige.  Foto: Andres Haabu

Bussifirma Ecolines Estonia teenis mullu üle kahe miljoni euro kasumit.

Äripäeva infopanka jõudnud ettevõtte majandusaasta aruandest selgub, et sõitjate liiniveoga tegeleva Ecolines Estonia OÜ müügitulu kasvas mullu 2 protsenti, 11,42 miljoni euroni. Ärikasum suurenes 923 311 euro võrra, 2,01 miljoni euroni (võrreldes eelneva aastaga).

Mullu töötas firmas keskmiselt 11 inimest, võrreldes eelneva aastaga langes see näitaja kolme võrra. Käive töötaja kohta suurenes 29 protsenti, 1,04 miljoni euroni. Keskmine brutotasu tõusis lausa 27 protsenti, 893 euroni.

Unknown body type: x-im/content-part infopank

Ettevõte kirjutas tegevusaruandes, et praegu kuulub nende bussiparki 51 bussi. 2016. aastal seotati juurde kümme bussi. Maha müüdi kuus reisibussi, mis oli seotud nende vananemise ja uute sõidukite soetamisega.

„Ecolines Estonial on suhteliselt madalad tööjõukulud. See tuleneb asjaolust, et ettevõttel endal pole nii palju personali ning suur osa töötab konsolideerimisgruppi kuuluvates ettevõtetes,“ kirjutas firma oma tegevusaruandes.

Ecolines Estonia omanik on Andris Podgornijs. Eelmisel ja üle-eelmisel aastal firmast dividende ei võetud.

Põhjalikumalt saab tutvuda firma majandustulemustega Äripäeva infopangas

Hetkel kuum