Märt Belkin • 19 september 2017

Turule tuli uus kinnisvarabüroo

Lahe Kinnisvara üks asutajaid Virgo Laansoo.  Foto: Anne Oja

Täna tuli Tallinnas, Tartus, Pärnus ja Viljandis turule uus büroo Lahe Kinnisvara, firma alustab 30 töötajaga ning tahab juba järgmisel aastal üle miljoni euro käivet teha.

Meeskonda kuulub muuhulgas suur hulk Domus Kinnisvaras töötanud inimesi, näiteks seal hindamisvaldkonna juhi ametit pidanud Virgo Laansoo, endine Lääne-Eesti regiooni hindamisvaldkonna juht Karin Lapp ning Põhja-Eesti elamispindade hindamise juht Taavo Vainomaa.

Domuse juhatuse liige Ingvar Allekand ütles, et nende jaoks see suurt lööki ei tähenda – ka see, et tipptegijad firmad nende juurest lahkuvad, oli pikka aega teada. "Mingit üllatust meie jaoks ei olnud," rääkis Allekand.

Tema sõnul ei ole Lahe alustajatel iseenesest mingit väga erilist plaani, tehakse tavalist kinnisvaraagentuuri. "Konkurentsiolukord on alati olnud ja ettevõtteid tuleb, ettevõtteid läheb. Turg on selline. Meie teeme oma tööd ning usun, et teeme seda hästi," rääkis Domus Kinnisvara juhatuse liige.

Meeskonnas kohalikud eksperdid

Tiimis on ka Nordic Brokersist pärit Andrus Viks, omanimelist bürood tüürinud Krista Nõmm, kinnisvarahaldur Mario Kirsipuu ning Sthenos Grupi juht Rein Koov, kes hakkab tegelema Lahe Kinnisvara investeeringutega.

"Tegime oma kinnisvarabüroo, et saaksime ise ettevõtte arenguks vajalikke otsuseid vastu võtta ja arvestada sealjuures piirkondade eripärasid," ütles pressiteate vahendusel Lapp, kes ise tegutseb Viljandis.

Laansoo sõnul saab firma toetada ka noorte hindajate, haldurite ja maaklerite arengut. "Toetame kinnisvara hindajate õpinguid ning need, kes jõuavad kutselise vara hindaja tasemele, saavad ettevõttes osanikuks," rääkis Laansoo.

Konkurendi Domus Kinnisvara juhatuse liikme Allekandi sõnul meenutab uute tegijate plaan veidi advokaadibüroosid, kus tipptegijad kaasatakse partnerite ringi

Samas ei tähenda see aga sugugi, et toetatud tegijad jääksid tingimata firmasse püsima. "Advokaadibüroodes on koosseisud vägagi heitlikud ja iga jumala päev keegi kuksilt irdub ja keegi kuskil loob uue kontori," tõi Allekand paralleeli.

Lisaks ei pruugi osalus iseenesest eriti motiveeriv olla, eriti siis, kui tegu on pisikese tükiga laia omanike ringiga firmast. "Meie hinnangul on motivaatorid kuskil mujal ning me oleme enda panused teinud mujale," ütles Domus Kinnisvara juht.

Siht kõrge

Lahe Kinnisvara teatel hakkab firmas tööle 30 inimest. Käibeplaanid on uuel bürool väga ambitsioonikad – vahendusest ja hindamisest tahab firma tuleval aastal teenida tulu 1,3 miljonit eurot.

Aastal 2019 on siht aga juba 1,65 miljonit ning 2020. aastal peaks käive jõudma 2 miljoni piirini. Kõik see tuleb Lahe plaani järgi püsiklientidelt ning laienemisega võidetud uute klientide kaudu.

Lahe Kinnisvara teatel on firmal sotsiaalmeedia abil plaanis muutuda rahvusvahelisemaks ja pakkuda rohkem infot inglise keeles. Samuti on planeeritud panna eriline rõhk visuaalsele poolele, tehes objektidest 360-kraadised panoraamfotod ning tuurid.

 

Hetkel kuum